Agrifoodclicks

Lekker lokaal

LekkerLokaal db82dc5c-2a3b-4695-8276-49cddf4a12cb

 
What do you want to do ?

New mail

Vegetarisch en simpel koken met lokale producten

Ons land is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is lekker en supervers. Daarnaast steun je zo lokale boeren, verminder je voedselkilometers en bevorder je de biodiversiteit.

Laura de Grave vertelt in Lekker lokaal waar je de beste producten bij jou in de buurt kunt vinden en hoe je daar vervolgens de lekkerste vegetarische gerechten mee kookt. Ze geeft de Nederlandse keuken een moderne, creatieve twist: wat dacht je van zelfgemaakte pannenkoekentaart, vegetarisch zoervleis of wortel-worstenbroodjes?

Laura de Grave
Lekker lokaal
€ 29,99
ISBN: 9789401613354

Xander Uitgevers

 

De bomvolle oven van Van Boven

 

Bomvolle oven 5f4f3_9789038809748_cvr-184x240

 

De bomvolle oven van Van Boven – ruim 200 oermakkelijke ovenrecepten gebundeld

Sinds een aantal jaar bedenkt Yvette voor Volkskrant Magazine wekelijks een ovenrecept. De meest ovenheerlijke recepten verschenen in haar kookboeken Uit de oven van Van Boven, Nog meer uit Van Bovens oven en De grote oven van Van Boven.

De bijna 200 recepten zijn nu gebundeld in De bomvolle oven van Van Boven. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn en voorzien van een mooie tekening en foto. Alles gaat de oven in: groente, vlees, vis en uiteraard wordt er ook zoet gebakken. Kortom: dit is weer een heerlijk boek met heel veel oveninspiratie.

  • Auteur: Yvette van Boven
  • Illustrator: Yvette van Boven
  • Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
  • NUR: 440
  • Hardcover
  • ISBN: 9789038809748
  • Prijs: € 29,99
 
What do you want to do ?

New mail

Vers deeg

Vers deeg 5f3cc_9789038808376_cvr-184x224Vers deeg

Van brioche tot zuurdesem. Ruim 80 hartige en zoete recepten

Claudia Damen

Hoe maak je zelf naan, tortilla’s, croissants of een brioche? Met Vers deeg leer je de basis van het bakken, met waar nodig een handig stappenplan. Bovendien volgt na elke basistechniek een aantal recepten waarin je het geleerde kunt toepassen. Heb je zelf brood gemaakt en wordt het oud? Verwerk het dan in een uiensoep of een lekkere caesarsalade. Met ruim tachtig recepten voor zoet en hartig laat Claudia Damen zien hoe je basisrecepten kunt uitbouwen naar bijzondere en moeilijkere gerechten.

‘Dit héérlijke kookboek neemt je mee naar de basis van gerechten waar we allemaal van houden. Van vers brood en zelfgemaakte croissants tot aan naan, bagels en pasta. Dit kookboek zou wat mij betreft iedereen in huis moeten hebben!’ – beaufood.nl

‘Wie bakken oubollig vindt, vergist zich mooi. Nooit gedacht dat bloem zo sexy kon zijn. Vers deeg is meer dan een ‘deeglijk’ boek. Watertanden, schuimbekken van de eerste tot de laatste pagina.’ – The Messy Chef

‘De prachtige foto’s en de heerlijke recepten maken dat je meteen de keuken wilt induiken om te gaan koken en bakken. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om de gerechten klaar te maken. Wij krijgen er in ieder geval enorme honger van!’ – Familie over de Kook

  • Hardcover
  • ISBN: 9789038808376
  • Prijs: € 25,00
 
What do you want to do ?

New mail

Spicy chef Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof

 

Spicy Chef 5f338_9789038807669_cvr-264x300

In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams-Indiase ingrediënten en smaken. Op zijn borden vindt een samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine.

Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaams-Indiase afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs of  het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een  afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaams-Indiase keuken.

‘Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe Soenil Bahadoer zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen. Als geen ander integreert hij specerijen, kruiden en ingrediënten tot een harmonieus en uniek geheel. Soenil Bahadoer is meer dan ooit een van de bepalende figuren aan de top van de gastronomie in Nederland.’ — jury Gault&Millau Awards 2020, die Soenil verkoos tot Chef van het Jaar 2020

‘Soenil Bahadoer is een van De Groten in Nederland.’ — culinair journalist Joël Broekaert in NRC Handelsblad

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

 

 

 

 
What do you want to do ?

New mail

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire - 3d (002)

Life is a party! Pas als ’t sist, rookt en grilt is het echt feest. Met Smokey Goodness BBQ Feast on Fire de nieuwste van Jord Althuizen,stook je het feestje echt op.

Van complete BBQ meergangenmenu’s als Yankee Feast, Veggie Feast en Fancy Fire, all out impressive smokey showpieces of simple bites voor een kleine get-together. Of het nou gaat om Hoe cakes met gerookte makreel, Spekplaatkoek di mama of Wildzwijnporchetta, met de recepten van Smokey Goodness & friends laat je vanaf nu elk feestje gegarandeerd zinderen. Dus: zomer of winter, kerst of pasen, voor een groot gezelschap of voor twee: als het feest is, dan gaat de BBQ aan.

Jord Althuizen sloeg voor Smokey Goodness BBQ Feast on Fire  wederom de handen ineen met zijn vaste team, bestaande uit onder meer fotograaf Remko Kraaijeveld en vormgever Erik Rikkelman. Daarnaast werkte Jord voor dit boek samen met als Bart van Olphen (Fishtales) en de meesterslagers Jonathan van Uden (Chateaubriand) en Herman ter Weele (zelfslachtend slager Ter Weele).

Bekijk hier de boektrailer.

Over Jord Althuizen
Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness.  In 2010 begon hij Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. Het resultaat is onder meer BBQ-restaurant Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen en The Rough Kitchen in Amsterdam. Ook is Smokey Goodness Burgers & Bites te vinden in de Foodhallen in Den Haag.

Daarnaast werden meerdere Smokey Goodness-boeken uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar, en zijn er inmiddels meer dan 260.000 exemplaren verkocht. De Smokey-serie is ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika

.Smokey Goodness BBQ Feast on fire – Jord Althuizen 

ISBN 9789021578644 

€ 22,50

Kosmos uitgevers

 

 

 

 

 
 

Indostok alles over saté

Indostock 13c3508ca7e396aa24164a6981b1bba5b687c84

Indostock geeft het ABC van de lekkerste saté. Saté is ingeburgerd in de Nederlandse eetcultuur. Denken we althans. Wordt saté bijvoorbeeld altijd met pindasaus gegeten? Welnee. Marineren een must? Nope. En vergeet die grote maaltijdspiezn die je hier krijgt ook maar.

Saté is een snack en straattheater bij uitstek. In Indostock duikt Vanja van der Leeden in de eetcultuur van dit  Indonesische street food. Na een saté-stoomcursus waarin vlees snijden, rijgen en roosteren aan bod komen, neemt Vanja je aan de hand van verrassende recepten mee in de wereld van saté.

Van klassieker saté ayam tot ruige noseto-tail spies. Maar ook: saté van zeewolf, saté van tempeh, groentensaté van cassave en aubergine,  zelfs van ananas. Met exotische sauzen om te dippen en bijgerechten als luchtige roti om de boel mee op te vegen.

 Vanja van der Leeden is culinair schrijver, receptontwikkelaar en food stylist met een achtergrond in de horecakeuken. Haar man en culinair fotograaf Remko Kraaijeveld heeft meer dan veertig kookboeken gefotografeerd.

Hun eerste kookboek Indorock werd vorig jaar uitgeroepen tot Gouden Kookboek.

ISBN: 9789038809649

€22,50

Singel uitgeverijen

 

Mooi mediterraan

Mooi mediterraan(01)-vp

 

Dieettrends komen en gaan. ‘Even’ een dieet volgen en vervolgens voor lange tijd van heel wat kilo’s af zijn; dat klinkt perfect. Helaas lukt dat bijna nooit. Nee, het beste dieet is geen dieet, maar een bepaalde leefstijl. En de mediterrane leefstijl is geweldig.

De auteurs van Mooi mediterraan, de zussen Janine en Annemieke Jansen,  zijn al heel wat jaren enthousiaste pleitbezorgers van de oorspronkelijke mediterrane leefstijl: voldoende beweging, veel sociale contacten en afwisselend eten – met veel groentes, regelmatig vis en noten en een beetje vlees.

In Mooi mediterraan geven ze achtergrondinformatie over de ins en outs van afvallen en fijn en gezond leven en eten. De eenvoudige recepten vormen de hoofdmoot van het boek. Met Mooi mediterraan is de kans kleiner dat wie blijvend slanker door het leven wil gaan terugvalt in oude patronen. Er staat een maandprogramma en voedingswaarden bij alle recepten.

 Annemieke en Janine Jansen zijn zich sinds hun jeugd bewust van de invloed van voeding op het menselijk lichaam. Annemieke is cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Janine werkt als grafisch ontwerper en als foodstylist en -fotograaf.

 

Mooi mediterraan is te bestellen via www.fontaineuitgevers.nl en verkrijgbaar bij de boekhandel

Prijs € 24,99

ISBN 9789059565500

 

De Prijs van mijn Koffie: over de (on)eerlijke handel en de duurzame toekomst

De prijs van mijn koffie

Tijdens de afgelopen editie van Coffee Related brachten koffiejournalist Demian van der Reijden en Bregje Deben, eigenaar van De Koffieschool, het boek De Prijs van mijn Koffie onder de aandacht.

Het boek gaat over de geschiedenis van koffie, de (on)eerlijke handel in koffie en de duurzame toekomst van koffie.

De toekomst van koffie is in gevaar. Koffieboeren staan als gevolg van klimaatverandering en een zeer grillige en lage marktprijs voor forse uitdagingen. Droogte, te hoge temperaturen en verschuivende regenseizoenen met daarbovenop een prijs op de wereldmarkt die in bijna heel 2019 onder de kostprijs lag om die koffie te produceren en die door de grote spelers in de koffiemarkt laag gehouden wordt.

Gelukkig staan koffieboeren niet alleen en ontstaan steeds meer initiatieven om boeren te helpen hun bedrijf toekomstbestendig te maken en daarmee ook de toekomst van onze dagelijkse kop koffie veilig te stellen.

Het boek De Prijs van Mijn Koffie neemt je mee langs die uitdagingen en oplossingen, langs de historie van koffie, de productie van koffie en de handel in koffie. Ook gaat de uitgave in op wat zou moeten veranderen om koffie een duurzame toekomst te bieden. Daarbij worden de koffieboeren geholpen door experts uit alle schakels in de koffieketen. Van wetenschapper tot importeur, van boer tot barista en alles daartussen.

Van der Reijden en Deben dagen je uit om zelf op onderzoek te gaan naar de koffie die je drinkt of serveert en vragen te stellen over de herkomst ervan. Want alleen door vragen te stellen, krijg je antwoord op de vraag: wat is de échte prijs van mijn koffie? et boek is tot stand gekomen middels crowdfunding, waarbij ruim 160 koffieliefhebbers en -professionals hebben bijgedragen.

Kijk op www.deprijsvanmijnkoffie.nl voor meer informatie, voor de volledige videointerviews met experts en koffieboeren en om het boek te kopen.

De Prijs van Mijn Koffie €29,95

ISBN 978-90-823031-4-8

Auteurs: Demian van der Reijden en Bregje Deben

Uitgever: Concreet Advies

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2021 Ria Besseling