Agrifoodclicks

Moordende paardenrace: thriller over gokken en intriges in de paardenwereld

Moordendepaardenrace 356106639_984324192920777_1908151468894200952_na.s. 

 

Op 26 augustus a.s., de dag van Wolvega International Yearling Sale, de grootste paardenveiling van NL, verschijnt  de  thriller Moordende paardenrace van Vera Stupenea. Het is de eerste Nederlandse thriller over gokken en intriges in de paardenwereld: een spannend verhaal over een jonge vrouw die bij toeval in de glamourwereld van de paardensport terecht komt.

In Moordende paardenrace speelt de glamourachtige wereld van de paardenraces en handel  – op de drafbaan in Wolvega en vele internationale drafbanen -  een prominente rol alsmede het feit dat er in die wereld heel veel geld wordt vergokt. Door haar partner, een toonaangevend persoon in de Nederlandse drafsport, is Stupenea in aanraking gekomen met deze fascinerende wereld en bevat het verhaal derhalve diverse autobiografische elementen.

Met Moordende paardenrace zet Stupenea een innovatief extraatje in. Haar nieuwe boek bevat diverse QR-codes die verwijzen naar speciaal voor dit doel gemaakte filmpjes en foto’s van paardenraces, paardenveilingen en dergelijke die de personages uit het boek bezoeken. 

 

Over Vera Stupenea

De oorspronkelijk uit Siberië afkomstige Stupenea (1973), groeide op in Moldavië. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en haar universitaire opleiding. Na haar studie ging ze werken bij de Verenigde Naties in Chisinau. Een jaar later kreeg ze een studiebeurs om in Nederland te studeren. In 1997 kwam Vera naar Nederland, voltooide haar doctorandus opleiding aan het Institute of Social Studies in Den Haag en werd docent Engels aan het Petrus Canisius College in Alkmaar.

Moordende paardenrace is overal te bestellen vanaf 26 augustus a.s., de dag van Wolvega International Yearling Sale.

 www.verastupenea.nl

 

 

                                                                                        

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling