Agrifoodclicks

La Vie plantaardige bacon stapt in Nederlandse markt

Frans-plantaardig-bacon-merk-wil-nu-ook-Nederlandse-markt-veroveren Packs-bacon---good-colors_NL-1- (1) 

 

 

Het plantaardige bacon merk La Vie richt haar pijlen op de Nederlandse markt. Het van oorsprong Franse foodmerk introduceerde haar plantaardige bacon eind 2022 in Nederland. Het bedrijf draagt in Europa al ruim een jaar bij aan de transitie naar een meer plantaardig eetpatroon. De plantaardigebacon en spekreepjes (naturel en gerookt) zijn inmiddels verkrijgbaar bij meerdere supermarkten en horecazaken in Nederland.Ook de Belgische en Engelse markt zijn onderdeel van de groeistrategie van La Vie. 

 

La Vie haakt met haar plantaardige bacon in op de stijgende consumentenbehoefte naar voedingsmiddelen die niet gemaakt zijn van vlees. De bacon is 100% plantaardig, rijk aan eiwitten, en bevat minder dan 2% verzadigd vet. De producten zijn gemaakt volgens een gepatenteerd recept op plantaardige basis dat alles bevat wat lekker is aan spekjes, maar dan zonder varken, en is daarmee beter voor mens en planeet. Met haar producten wil La Vie de plantaardige revolutie een smakelijk duwtje in de rug geven. Dat is ook nodig; intensieve veeteelt stond in 2021 voor maar liefst 18% van de CO2 uitstoot en 27% van het landbouwgebruik. Bovendien zijn er in dat jaar 77 miljard dieren verloren gegaan aan intensieve veeteelt, aldus het foodmerk.

 

Het merk is inmiddels naast Frankrijk verkrijgbaar in Engeland, Wales, België en Nederland en wordt gedistribueerd door GreenPro International. Romain Jolivet, CMO van La Vie: “We hebben jarenlang onderzoek gedaan om een plantaardig vet te ontwikkelen dat het vlees verrijkt en plantaardig eten naar een nieuwe dimensie brengt. Onze bacon is hét antwoord op de klassieke spekjes op het gebied van smaak en textuur, maar dan vetarm. Als voorbeeld: La Vie bacon bevat 33% minder calorieën en 11% minder verzadigde vetten dan varkensbacon.”

 

De ervaring van twee gebruikers:

   “De plantaardige bacon en spekreepjes smaken naar verwachting. Ze zijn lekker en hebben een heerlijke vleessmaak. Een prima plantaardig product bij een gebakken eitje of een pastamaaltijd. De producten zijn was te zout, maar dat is vaak noodzaak om veganvlees op smaak te brengen.”

  “We vonden de reepjes lekker en knapperig. Ik vind ze persoonlijk iets te zout maar dat zal puur mijn eigen smaak zijn. Ik zou ze voor de afwisseling wel gaan gebruiken. De verpakking zag er erg leuk uit.”

  

Van vegans tot vegetariërs en flexitariërs

La Vie is sinds september 2022 verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten.en in een half jaar tijd zijn de producten van La Vie in Frankrijk in de top 3 terechtgekomen van vleesvervangers. Ook blijkt uit onderzoek dat 55% van de ondervraagde consumenten de plantaardige bacon als goed of beter beoordeelde dan spek van varkensvlees. Jolivet benadrukt dat La Vie er niet alleen is voor vegans of vegetariërs. “Wij zijn er ook voor iedereen die wel van vlees houdt en voor consumenten die het belangrijk vinden om bij te dragen aan het milieu. La Vie bacon brengt mensen met verschillende diëten en religies samen.

 

La Vie werd in september 2021 in Frankrijk opgericht door Nicolas Schweitzer en Vincent Poulichet. De start-up is inmiddels verkrijgbaar in meerdere Europese landen, zoals Nederland, België, Engeland en Wales, en wil  haar terrein in Europa uitbreiden. In januari 2022 ontving La Vie 25 miljoen euro van investeringsfondsen. Ook bond het merk internationale beroemdheden aan zich, die zich inzetten voor de bescherming van de planeet waaronder Natalie Portman (actrice, regisseur, producent) en CEO’s van Vinted, Blablacar en Back Market.

 

 

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling