Agrifoodclicks

Ammu – Over de liefde voor India, familie en de keuken van thuis

 

Een nieuw kookboek van Asma Khan, bekend van Netflix’ Chef’s Table en een van ’s werelds meest prominente vrouwelijke chef-koks

‘Dit boek is een verzameling recepten uit mijn kindertijd. Een viering van India, waar ik vandaan kom, van thuis koken en de onlosmakelijke link tussen eten en liefde. Het is een kans voor mij om mijn ammu – Indiaas voor moeder – te eren en om de recepten met jullie te delen die me hebben gevormd en mij altijd een gevoel van thuis geven.’ – Asma Khan

In Ammu vertelt Asma Khan – bekend van het populaire Londense restaurant Darjeeling Express en van Netflix’ Chef ’s Table, haar levensverhaal in recepten. Te beginnen met de recepten van haar ammu, toen Asma zelf nog jong was – met pakora’s en kabab van kip of vis, gevolgd door de recepten waarmee zij zelf heeft leren koken – kofta, chapati en dal. Maar ook de grootse gerechten die onlosmakelijk verbonden zijn met grote gebeurtenissen in haar volwassen leven, recepten die haar het gevoel van nostalgie geven en recepten van nu – nu zij zelf moeder, ammu, is. Ammu is een liefdesbrief aan familie, aan India en aan de keuken van thuis.

 

Maar ook de grootse gerechten die onlosmakelijk verbonden zijn met grote gebeurtenissen in haar volwassen leven, recepten die haar het gevoel van nostalgie geven en recepten van nu – nu zij zelf moeder, ammu, is. Ammu is een liefdesbrief aan familie, aan India en aan de keuken van thuis.

 

Specificaties
Gebonden

Taal: Nederlands

Oorspr. taal: Engels

Oorspr. titel: Ammu – Indian Home Cooking to Nourish Your Soul

Vertaler: Hennie Franssen-Seebregts

ISBN: 9789464041897

Pagina’s: 288

Prijs: €34,99

Ammu – Fontaine (fontaineuitgevers.nl)

Auteur

Asma Khan

 

Asma Khan is chef en eigenaar van het populaire restaurant Darjeeling Express in Londen, en is een van de meest prominente vrouwelijke chef-koks van het Verenigd Koninkrijk. Ze verhuisde in 1991 met haar man van India naar Cambridge. Na een opleiding tot advocaat besloot ze het over een andere boeg te gooien en begon ze haar eigen restaurant, dat begon als een supperclub en in 2015 in Londen uitgroeide tot een veelgeprezen pop-up-restaurant. Khan was de eerste Britse chef-kok die op Netflix’s Chef’s Table verscheen. Ze heeft sinds 2017 een revolutie teweeggebracht in de Londense restaurantscene met haar wereldberoemde Indiase eten, een volledig vrouwelijk team en haar toewijding om immigrantenvrouwen op te leiden.

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling