Agrifoodclicks

7 – 13 september 3de nationale Verspillingsvrije Week: met de helft minder verspillen voor 2030 blijft jaarlijks 1 miljard kilo voedsel in de keten

 Verspvrijeweek

Deze week vindt de 3de nationale Verspillingsvrije Week plaats. Brood behoort met zuivel, groente, fruit, aardappelen en vlees tot de meest verspilde producten van de Nederlandse huishoudens. 

 

 

Verspillingsvrije Week 2021

Samen Tegen Voedselverspilling deelt zeven dagen lang tips en inspiratie om thuis minder te verspillen via nieuwsbrieven, sociale media

en website. Tijdens de week spelen de producten waar thuis de meeste winst op valt te behalen een hoofdrol, namelijk brood, zuivel, groente,

fruit, aardappelen en vlees. Ook bedrijven, gemeentes en maatschappelijke organisaties organiseren activiteiten: van kookworkshops

en het verspreiden van praktische tools, tot tips in magazines en weekfolders. Basisscholen doen mee met de Smaakmissie Voedselverspilling. En

de eerste HBO Challenge Voedselverspilling gaat van start. Kijk voor meer info op www.verspillingsvrijeweek.nl.  

 

 

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt de beweging van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten

bundelen voor een gezamenlijk doel: samen verminderen we voedselverspilling met de helft voor 2030. Daarmee houden we in

Nederland jaarlijks 1 miljard kilo goed voedsel binnen de keten. En worden we koploper in het realiseren van Sustainable

Development Goal 12.3. ABN AMRO   is een van de bijna 100 stakeholders van de stichting.

 

Over Samen Tegen Voedselverspilling

 

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging waarin alle belangrijke initiatieven en expertise voor

een verspillingsvrij Nederland samenkomen en worden versneld. Hierin werken bedrijven uit de hele keten, kennisinstellingen, overheden en

maatschappelijke organisaties aan Sustainable Development Goal 12.3 van de Verenigde Naties om voedselverspilling met de helft te verminderen

in 2030 ten opzichte van 2015.

Met een gezamenlijke en systemische aanpak willen we in Nederland jaarlijks 1 miljard kilo voedsel binnen de keten houden. 

 

Dragende organisaties van de stichting: Ministerie van LNV, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Meierijstad, Rabobank, Wageningen University &

Research en Food Tech Brainport. Voedingscentrum organiseert de Verspillingsvrije Week namens de stichting.

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling