Agrifoodclicks

Bio Bakkerij De Trog lanceert Belgisch korenbrood: recht van de akker naar de bakker

Korenbrood persconferentie sfeer HIRES_19Korenveld personen LR

 

 

Bio Bakkerij De Trog lanceert Belgisch Korenbrood. Dit is biologisch brood dat steunt op een sterke en waardegedreven samenwerking:lokale economie, biodiversiteit en  ambacht.

Op de Trefdag Biologische Landbouw bij Inagro werd het eerste zaadje van dit project geplant. De meesterbakker van Bio Bakkerij De Trog, Hendrik Durnez inspireerde er vijf graanboeren,uit Vlaanderen en Wallonië met zijn passie voor biologische broodwaren, lokale graansoorten en eerlijke handel.

 

Biodiversiteit en biologische landbouw

De diverse tarwepopulatie die aan de basis van Korenbrood ligt, berust op een spontane, natuurlijke kruising van tien tarwesoorten en betekent meerwaarde voor  de biodiversiteit.We bewegen weg van monoculturen, geven ziekten geen kans en verkiezen een stabiel zaai- en oogstproces met een biologische manier van telen en verwerken.

 

Diverse tarwesoorten en verrassende voedingsstoffen

 

De diverse tarwepopulatie waar tientallen variëteiten aan de basis liggen geeft Belgisch Korenbrood een andere insteek.De tarwerassen ondergaan een spontane kruising waardoor een uiteenlopende tarwepopulatie tot stand komt die ook in de toekomst kan wijzigen en verrassende combinaties zal opleveren.

 

Brood met lokale spelers

Belgische Korenbrood is gemaakt van biologische grondstoffen die zorgvuldig zijn geselecteerd en op een ambachtelijke en n eerlijke manier verwerkt.

Landbouwer, molenaar, bakker en retailer zijn om de hoek. Belgisch Korenbrood garandeert een korte keten en eerlijke landbouw, investeert in een lokale biodiversiteit én beperkt de ecologische voetafdruk.

 Korenbrood (donker topshot) LR

 

Belgisch Korenbrood wordt gedragen door vijf partners:

BioGrano: vijf bioboeren
Inagro: kennisinstelling
Molens Nova: maalderij
Biobakkerij De Trog: biologische bakkerij

Bio-Planet: biologische retailer

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling