Agrifoodclicks

Roootin’s geeft kijkje in de Iraanse keuken

Roootin's

 

Roootin

Solmaz Esmailzadeh

Cadeautip voor Moederdag (9 mei) en het Suikerfeest (13 – 15 mei.

Op 29 april a.s. verschijnt bij Bertram + de Leeuw Uitgevers Rootin’s Iranian Kitchen, a Culinary Journey Rooted in Tradition. Met veel passie en liefde heeft Solmaz een aantal jaren een mooi familiecafé geleid in Amsterdam, waarin haar Iraanse roots, tradities en warmte als een magneet op de klanten uit binnen- en buitenland werkten.

Dit Engelstalige boek biedt een kijkje in de keuken van een Iraanse familie, waarin traditionele Midden-Oosterse invloeden worden gecombineerd met de Westerse smaak. Solmaz Esmailzadeh en haar moeder Bulbul verzamelden recepten van Oosters gekruide aromatische stoofpotten tot avocadotoast met za’atar en zoeternijen.

Een boek over de Iraanse keuken, haar genezende werking en de Oosterse gastvrijheid, rijk geïllustreerd met de mooiste foto’s waardoor de lezer zich temidden van de Iraanse cultuur waant.

Roootin biedt een prachtige gelegenheid voor het verbinden van culturen. Inkijkexemplaar is beschikbaar via de link: Roootin.

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2021 Ria Besseling