Agrifoodclicks

Fooditive en Frutco AG introduceren zoetstof uit bananen

Fooditive 37811372_436474286862984_3652551458236137472_n

Fooditive BV en Frutco AG gaan samenwerken om de lijn voor zoetstof uit bananen van Fooditive naar Europa te halen. Ter versterking van de inspanningen op het gebied van duurzaamheid en de bestrijding van voedselverspilling en de belofte om producten en merken van de hoogste kwaliteit aan consumenten te leveren, geeft Fooditive zijn productiemethoden in licentie waarmee Frutco op productlijnen van Fooditive kan gaan produceren. Frutco,  een van de grootste bedrijven op het gebied van tropische vruchten in Zwitserland en Zuid-Amerika, en levert producten die in 70 procent van de merken in Europa terug te vinden zijn.

 

Fooditive en Frutco AG bouwen een biodieselfabriek voor de verwerking van diverse soorten afval en restproducten waarmee alle reststromen van bananen en tropische vruchten kunnen worden verwerkt. Er komen twee fabrieken: de eerste wordt in juni in Zwitserland gebouwd, de tweede komt in december 2022 in Colombia. De locaties moeeten het streven naar de bestrijding van de klimaatverandering verder versterken en naar een meer circulaire economie gaan. De investering in de duurzame voedingsindustrie helpt klanten om met behulp van betaalbare en gezonde innovatieve technologie de uitstoot van CO2 in hun toeleveringsketen te elimineren.

Nieuwe technologie

In de fabrieken wordt de nieuwste technologie van Fooditive BV toegepast. Het procedé is gebaseerd op fermentatie om zoetstoffen en functionele bestanddelen te produceren. Het project start dit jaar en de fabriek in Zwitserland zal medio 2022 in gebruik genomen worden. De nieuwe fabriek zal nieuwe banen opleveren voor de regio en nieuwe kansen bieden voor de voedingsindustrie die voor verschillende uitdagingen staat.Daarmee kunnen alle soorten reststromen van groente en fruit worden verwerkt zoals bijproducten van de voedselverwerking, afval van de voedselindustrie en non-food-gewassen die op marginale gronden worden verbouwd. 

 

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2022 Ria Besseling