Agrifoodclicks

Online cursus Wijn en spijs combineren kun je leren

WijnSpijs1607080686
Laura Lemmers en Wouter Dijkstra van WijnSpijs.nl
 
De WijnSpijs Academy, Miele Nederland en De Bruijn wijnkopers lanceren samenwerking en online cursus

De horecasector ligt nu voor de tweede keer bijna volledig stil. Deze zomer lanceerde het Haarlemse familiebedrijf WijnSpijs.nl al de WijnSpijs Academy, een online videoplatform voor culinaire videocursussen. Uit eigen onderzoek van de Academy bleek dat meer dan de helft van de mensen geen idee had wat hun persoonlijk wijnsmaak is. Het ontwikkelen van een basiscursus gericht op het (her)ontdekken van de persoonlijke (wijn)smaak leek dan ook een logische eerste stap. De tweede online videocursus gaat in op de perfecte wijn en spijs combinaties.

Combineren kun je leren 

Laura Lemmers van de WijnSpijs Academy ontwikkelde samen met Miele Nederland en Wijnkoperij De Bruijn de tweede online cursus Wijn en spijs, combineren kun je leren. De cursus gaat over het combineren van wijnen met eten;  de wijnen uit de cursus worden thuisgestuurd. Patricia Slootjes, marketingdirecteur van Miele Nederland is blij met de samenwerking, “Koken wordt de kookliefhebber eenvoudig gemaakt met Miele apparatuur, het combineren van eten en wijn leert Laura je in deze cursus. De cursus biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hoogwaardige kennis over het combineren van eten en drinken op te doen. Laura weet samen met chef Aart op een luchtige en prettige manier de kennis en dynamiek van het proeven en het combineren van wijn en spijs over te brengen.” Laura geeft aan dat de cursus gaat over “het toegankelijk maken van de Bourgondische lifestyle voor alle Nederlanders, kwaliteitsproducten, mooie smaken, goede wijnen en leren over perfecte wijn-spijs combinaties.” 

Geen WijnSpijs Wandelingen door lock-down

Wouter Dijkstra (38), eigenaar van WijnSpijs.nl,  geeft aan dat 80 procent van hun businessmodel wegviel door de lockdowns. WijnSpijs.nl is groot geworden door de WijnSpijs Wandelingen door 80 steden in Nederland en België. “We zijn intern het gesprek aangegaan en demonstreerden op het Malieveld voor een goed corona-steunpakket. Investeren in goed personeel, het aangaan van partnerships en nieuwe online concepten ontwikkelen waren de volgende stappen. En dat is vooralsnog allemaal gelukt”

Oudste wijnhandel van Nederland 
Mede-eigenaar van De Bruijn Wijnkopers, Marianne de Bruijn gaat met haar tijd mee. “We bestaan sinds 1772 en door de eeuwen heen is De Bruijn wijnkopers relevant gebleven, innoveren is de enige manier om te blijven bestaan. De samenwerking met de WijnSpijs Academy is een voorbeeld van een innovatieve samenwerking omdat de cursus zorgt dat wij met onze wijnen een nieuwe doelgroep aanboren.” 

De Nederlandse eetcultuur
Koken en eten is voor Nederlanders steeds belangrijker geworden. Bij goede wijnen horen ook perfect bereide gerechten. Met de kennis uit de online cursus, de zes wijnen die worden thuisgestuurd en de keukenapparatuur van Miele kan iedereen de perfecte wijn en spijs combinatie op tafel zetten. Met unieke innovatieve functies en automatische programma’s van de Miele apparatuur is het voor iedereen mogelijk een goede thuischef te worden. Door de culinaire kennis van Miele chef Aart en gebruik van Miele apparatuur ligt perfectie voor iedereen binnen handbereik. 

 

 JuiceBrothersdownloaden




 

 

 

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling