Agrifoodclicks

The Fast Good Company neemt deel aan ProVeg Incubator

FastGoodComp3957-286bba6ea4303ea1bcd023c9c2edde26

Dylan-Duinmaijer en Stephanie-de-Jong van The Fast Good Company. Het innovatieve bedrijf in plantaardige kant-en-klaarmaaltijden is Nederlandse deelnemer aan de internationale ProVeg Incubator.

 

Zes startups hebben zich aangesloten bij de vijfde editie van De ProVeg Incubator, een internationaal programma voor ondernemers in de voedselsector. Nederland is in het programma vertegenwoordigd met The Fast Good Company.

De zeventien bedrijven die deel uitmaken van de ProVeg Incubator komen van over de hele wereld en werken aan innovaties die uiteenlopen van kip op basis van pinda’s, alternatieven voor zuivelproducten op basis van algen en een nieuwe generatie plantaardige chocolade.

De ProVeg Incubator is ‘s werelds toonaangevende incubator van start-ups op basis van plantaardig en gekweekt voedsel en ondersteunt uitsluitend bedrijven die innovatieve alternatieven ontwikkelen voor dierlijke producten en ondersteunende technologieën.

Elke startup die zich aansluit bij de ProVeg Incubator ontvangt een subsidie ​​van € 20.000, met de mogelijkheid om na voltooiing van het programma verdere financiering tot €180.000 op te halen. Het programma loopt drie maanden. Startups worden ondersteund met individuele begeleiding, door experts geleide workshops, exclusieve evenementen, marketing- en mediarelaties en toegang tot het uitgebreide netwerk van branchecontacten.

De zes startups in deze editie, de vijfde sinds de lancering van de ProVeg Incubator, werden geselecteerd uit een recordaantal aanvragen. Dit zijn de geselecteerde bedrijven:

  • The Fast Good Company (Nederland) is een impactgedreven bedrijf dat zich richt op plantaardige kant-en-klaarmaaltijden.
  • Haofood (China) is een van de eerste startups ter wereld die kip- en ander vleesalternatieven ontwikkelt op basis van pinda-eiwit.
  • Pow! Foods (Chili) heeft een uniek biotechproces ontwikkeld voor het produceren van plantaardige vleesproducten.
  • Update Foods (Frankrijk) werkt aan diervrije melk en andere plantaardige zuivelalternatieven.
  • Fellow Creatures (Schotland, VK) is een plantaardig chocoladebedrijf.
  • Naka Foods (India) produceert plantaardige vleesproducten en voedingsrepen op basis van algen.

 

What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling