Agrifoodclicks

Time-travelling Milkman wint Best Place in Food contest

 Time Travelling Milkman dDSC03159-bewerkt

Dimitris Karefyllakis van Time-travelling Milkman is de winnaar van de Best Place in Food contest. Zijn bedrijf krijgt het komende jaar een gratis kantoorruimte in de ROOTS Innovation Hub op het World Food Center-terrein in Ede. Daar kan hij te midden van andere innovatieve foodbedrijven bouwen aan het in de markt zetten van duurzame volvette en romige ingrediënten die dierlijke zuivel kunnen vervangen.

Bijdrage aan een duurzaam voedselsysteem
Vijf foodstart-ups pitchten tijdens de finale van de Best Place in Food contest hun concept. Ze werden beoordeeld op hun motivatie, de duurzame impact op het voedselsysteem en de toegevoegde waarde van de start-up voor het World Food Center-terrein en bijbehorend netwerk. Maar er werd ook gelet op bedrijfsvoering en toekomstvisie: hoe ziet de ondernemer het bedrijf over 5 jaar?

Plantaardige zuivelvernieuwers
Dimitris Karefyllakis wist de jury te overtuigen met zijn technologische en wetenschappelijke expertise. Samen met zijn team ontwikkelde hij een ingrediënt dat plantaardige zuivel-alternatieven romig maakt. De huidige zuivelvervangers zijn volgens hen te veel gefocust op het vervangen van proteïne, terwijl vetten juist zorgen voor romigheid en een prettig mondgevoel. Hun product − gemaakt van zaden en water − helpt in de transitie naar een plantbased dieet. De Time-travelling Milkman hoopt dat zijn uitvinding in de toekomst gebruikt wordt voor plantaardige zuivelspreads, kazen en yoghurt.

Food-ontmoetingsplek
De Best Place in Food contest is een initiatief van het World Food Center, het terrein dat de food-ontmoetingsplek in Nederland in wording is. Op het voormalige kazerneterrein Maurits Zuid in Ede wordt gebouwd aan het ideale vestigingsklimaat voor innovatieve (agri)foodbedrijven, organisaties en kennisinstellingen die samen bouwen aan een duurzame toekomst voor people, planet en profit.

Interesse in de ontwikkelingen op het terrein? Ga naar www.worldfoodcenter.net.

 

De uitzending van de live pitches voor de jury terugkijken? Dit kan via https://www.youtube.com/watch?v=GwHX_JZJC4U&feature=youtu.be

 

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling