Agrifoodclicks

Kaas bezorgd aan de deur en via de brievenbus

 

Kaas kan nu aan de deur en via de brievenbus worden bezorgd. Twee ondernemers leveren met een abonnement kaas bij de klant aan huis.

Firma kaas Kaasbaas Wouter Swolfs

de firma kaas bezorgt Nederlandse boerenkazen via de brievenbus. De onderneming van Wouter Swolfs verstuurt echte boerenkaas op abonnementsbasis door heel Nederland. Met het abonnement zorgt de firma kaas ervoor dat de kazen van de boerderijen bij een breder publiek op tafel komen. Liefhebbers hebben de keuze uit drie soorten: jong belegen, belegen en oud.

Daarnaast kiest de klant of hij wekelijks of tweewekelijks een pakketje op de deurmat wil laten ploffen. Ook ontvangen de abonnees iedere keer een andere kaassoort van een van de vijf boeren. Dezelfde kaas van de favoriete boer behoort ook tot de mogelijkheden. 

De boerenkaas is handgemaakt op de boerderij en bereid met verse, rauwe melk van eigen koeien. Bovendien is de kaas op een natuurlijke manier gerijpt. Elke boer gebruikt hiervoor zijn eigen authentieke recept.De meewerkende boeren, verspreid over heel Nederland, zijn te vinden op de site. Doordat de firma kaas direct bij deze boeren afneemt en direct aan de klant aanbiedt gaan overbodige schakels uit de keten. Aangesloten boeren krijgen tevens significant beter betaald.

De kaas wordt elke week bij de boerderijen opgehaald. Nadat de kaas gesneden en gelabeld is verzorgt PostNL de verzending in een speciale brievenbusdoos. De klant hoeft er niet voor thuis te blijven. In de doos zit kaaspapier plus een persoonlijke kaart van het boerenkaasteam. Boerenkaasmakers die willen samenwerken kunnen zich aanmelden bij de firma kaas.

Booij Kaasmakers bezorgt met kaasabonnement

BooijKaasabonnement

Ook Booij Kaasmakers bezorgt aan huis met Booij’s Kaasabonnement. Kaasliefhebbers kunnen bij deze kaasmakerij een online abonnement afsluiten. Dit geeft klanten de keuze in het soort kaas, gewicht en hoe vaak ze de bestelling bezorgd willen krijgen.Het abonnement is elke maand opzegbaar en klanten kunnen bijbestellen uit de webshop. Booij is hiermee naar eigen zeggen de eerste kaasmaker met een eigen abonnement.

Oplossing voor grote hap uit omzet

 “De coronacrisis betekende voor ons, zoals voor zoveel bedrijven, een grote hap uit de omzet”, vertelt Marijke Booij. “‘Onze winkel in de Fenix Food Factory was in verbouwing, de vijftig á zestig restaurants die kaas afnemen gingen dicht, de toeristen kwamen niet meer naar de kaasboerderij en de markten mochten ook niet.” Dat was wel heel veel omzetverlies voor de kaasmakers. Het bedrijf had al een webshop, die mondjesmaat liep, en de auto die normaal de horeca bezorgde stond werkloos thuis.

Booij Kaasmakers, ambachtelijke kaasmakerij  in Streefkerk waar melk van buurboeren tot Buurenkaas wordt verwerkt, heeft een boerderijwinkel en een winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam en staat elke week op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein.

Meer informatie: Booij’s Kaasabonnement   

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2021 Ria Besseling