Agrifoodclicks

Bouw Upfield Food Science Centre gestart

In Wageningen is de bouw begonnen van het  onderzoekscentrum Upfield Food Science Centre. Het project gaat ongeveer een jaar duren en moet bijdragen aan het doel van het bedrijf: pionier zijn in plantaardige voeding en duurzame verpakkingen.

“Het Upfield Food Science Centre wordt een inspirerend centrum waar onze getalenteerde onderzoekers, wetenschappers en chef-koks kunnen doorgaan met het creëren van baanbrekende plantaardige voedingsmiddelen die mensen willen eten”, aldus John Verbrakel, hoofd research en development bij Upfield, die tevens de eerste paal de grond insloeg. Hij deed dit samen met Harry Dijkstra, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen. Burgemeester van Wageningen Geert van Rumund en Rens Buchwaldt, bestuurslid van Wageningen University & Research, waren vanwege COVID-19 virtueel aanwezig.

Duurzaam ontwerp

Het gebouw is ontworpen met een focus op duurzaam energieverbruik, efficiënt watergebruik en beperking van afvalgebruik en uitstoot. De inzet op duurzaam ontwerp zal resulteren in een BREEAM-certificering. De investering in het nieuwe onderzoekscentrum betekent een verdere versteviging van de verbinding met Nederland. “Vandaag tonen we onze toewijding aan de toekomst van plantaardige voeding en innovatieve verpakkingen”, zo stelt David Haines, ceo van de Upfield Group. “In het Upfield Food Science Center zal baanbrekend voedingsonderzoek worden gedaan. Samen met hen willen we de grenzen van natuurlijke, plantaardige voeding verleggen.”

Het nieuwe onderzoekscentrum zal een belangrijke plek innemen in de Wageningse Food Valley, waar Upfield de samenwerking opzoekt met Wageningen University & Research en andere partners. Naast laboratoria biedt het onderzoekscentrum ruimte aan kantoren, een belevingscentrum & Green Hub restaurant, een proeffabriek en testkeukens.

Koploper in plantaardige revolutie

John Verbakel, hoofd research en development bij Upfield, had namens Upfield de eer de eerste paal te slaan. “Dit is een belangrijke stap voor Upfield. Onlangs introduceerden we Flora Plant, het eerste volledig plantaardige alternatief voor roomboter, met 50% minder CO2-uitstoot en een papieren verpakking zonder plastic.

Daarnaast zetten we met Violife vol in op plantaardige kaas. We willen koploper blijven in de plantaardige revolutie en dat kan niet zonder uitvoerig wetenschappelijk onderzoek. Het Upfield Food Science Center wordt een inspirerend centrum waar onze getalenteerde onderzoekers, wetenschappers en chef-koks kunnen doorgaan met het creëren van baanbrekende plantaardige voedingsmiddelen die mensen willen eten.”

Burgemeester Van Rumund: “De komst van Upfield is van grote waarde voor onze stad. In Wageningen wordt iedere dag hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen en het onderzoekscentrum zal hier een belangrijke rol in spelen. Mede dankzij de investeringen, kennis en kunde van dit soort innovatieve voedingsbedrijven wordt onze regio met recht Foodvalley genoemd.”

Over Upfield

Upfield is producent van plantaardige spreads en kazen met meer dan 100 merken, waaronder Flora, Flora Plant, Rama Blue Band, Proactiv, Becel, I Can’t Believe It’s Not Butter, Country Crock en Violife. Met het hoofdkantoor in Amsterdam worden de producten in meer dan 95 landen en zijn er 15 productielocaties over de hele wereld. Het bedrijf heeft meer dan 4200 werknemers in dienst.

https://upfield.com/

 

Upfield

 

 

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling