Agrifoodclicks

Protix wint Nederlandse Innovatie Prijs 2020

Protix logo 19030459_1909193302650205_2785488140222488339_n

 

Protix is uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2020. Protix is marktleider in verifieerbare en schaalbare insectenkweek om zo van insecten het ingrediënt van de toekomst te maken en de balans in het natuurlijke voedingssysteem te herstellen.

Het bedrijf liet met de prijs 1000 andere bedrijven achter zich op het gebied van duurzame innovatie.

Protix is marktleider in verifieerbare en schaalbare insectenkweek om zo het van insecten het ingrediënt van de toekomst te maken en de balans in het natuurlijke voedingssysteem te herstellen. Het bedrijf liet 1000 andere bedrijven achter zich op het gebied van duurzame innovatie.

the LIVEKINDLY Collective

Ook werden vier bedrijven bekroond met de Nederland Innoveert prijs van de Big Improvement Day. Eén hiervan is the LIVEKINDLY Collective, een wereldwijd collectief van plantaardige voedingsmiddelen met als doel om de beschikbaarheid en consumptie hiervan te vergroten.

the LIVEKINDLY Collective, dat in maart werd opgericht, won de prijs voor haar initiatieven om de vegan movement wereldwijd te vergroten en plantaardige consumptie tot norm te maken. Om deze missie te realiseren bouwt het bedrijf aan een collectief van plantaardige voedingsmerken om het aanbod in hoogwaardige vleesalternatieven op te schalen, breidt zij de internationale distributie uit, en wordt er geïnvesteerd om de capaciteit van de plantaardige voedingsindustrie te vergroten.

Nederlandse Innovatie Prijs 2020

De Nederlandse Innovatie Prijs is een initiatief van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van professor Henk Volberda. Ieder jaar worden op basis van de Nederlandse Innovatie Monitor organisaties geselecteerd op het gebied van duurzame innovatie. Protix, de winnaar van dit jaar, gebruikt de nieuwste technologie zoals kunstmatige intelligentie, genetische verbeterprogramma’s en robotica om natuurlijke, duurzame en hoogwaardige ingrediënten zoals dierenvoedsel en kunstmest te produceren van insecten. Protix bootst zo het natuurlijke proces na en herstelt de voedselkringloop.

De andere drie winnaars van de Nederland Innoveert prijs zijn:

  • Arcadia Chrysanten; teler van bos- en pluischrysanten dat de ruimte biedt op nieuwe, duurzame oplossingen voor teelt te proberen en verder te ontwikkelen.

  • Demcon; een organisatie dat met mechatronische oplossingen maatschappelijke vraagstukken helpt oplossen.

  • Vital10; een organisatie dat de realisatie van gezondheidsdoelen stimuleert middels een beloningssysteem.

 

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2021 Ria Besseling