Indostock geeft het ABC van de lekkerste saté. Saté is ingeburgerd in de Nederlandse eetcultuur. Denken we althans. Wordt saté bijvoorbeeld altijd met pindasaus gegeten? Welnee. Marineren een must? Nope. En vergeet die grote maaltijdspiezn die je hier krijgt ook maar.
Saté is een snack en straattheater bij uitstek. In Indostock duikt Vanja van der Leeden in de eetcultuur van dit Indonesische street food. Na een saté-stoomcursus waarin vlees snijden, rijgen en roosteren aan bod komen, neemt Vanja je aan de hand van verrassende recepten mee in de wereld van saté.
Van klassieker saté ayam tot ruige noseto-tail spies. Maar ook: saté van zeewolf, saté van tempeh, groentensaté van cassave en aubergine, zelfs van ananas. Met exotische sauzen om te dippen en bijgerechten als luchtige roti om de boel mee op te vegen.
Vanja van der Leeden is culinair schrijver, receptontwikkelaar en food stylist met een achtergrond in de horecakeuken. Haar man en culinair fotograaf Remko Kraaijeveld heeft meer dan veertig kookboeken gefotografeerd.
Hun eerste kookboek Indorock werd vorig jaar uitgeroepen tot Gouden Kookboek.
ISBN: 9789038809649
€22,50