Agrifoodclicks

Spicy chef Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof

 

Spicy Chef 5f338_9789038807669_cvr-264x300

In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams-Indiase ingrediënten en smaken. Op zijn borden vindt een samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine.

Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaams-Indiase afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs of  het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een  afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaams-Indiase keuken.

‘Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe Soenil Bahadoer zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen. Als geen ander integreert hij specerijen, kruiden en ingrediënten tot een harmonieus en uniek geheel. Soenil Bahadoer is meer dan ooit een van de bepalende figuren aan de top van de gastronomie in Nederland.’ — jury Gault&Millau Awards 2020, die Soenil verkoos tot Chef van het Jaar 2020

‘Soenil Bahadoer is een van De Groten in Nederland.’ — culinair journalist Joël Broekaert in NRC Handelsblad

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar

 

 

 

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2020 Ria Besseling