Agrifoodclicks

Vedgy Kitchen burgers, nuggets en ijs: zo is groente eten gemakkelijk

Van de aanbevolen 250 gram groente per dag eten we in Nederland gemiddeld maar 131 gram. Dit doen we vooral ’s avonds, want maar liefst 83% van de groente eten we bij het avondeten*. (https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/groente)

Blijkbaar vinden we het lastig om groente een belangrijkere rol te geven in ons eetpatroon. Vedgy Kitchen wil met  burgers, nuggets en ijsjes boordevol groente laten zien dat het ook anders kan en hoe makkelijk en lekker groente eten kan zijn. Zo kan iedereen groente eten op meerdere momenten van de dag.

 Vedgy Kitchen Packshot persbericht V1008

 

Genieten van groente

Dat groente gezond is weet iedereen, alleen wordt dit vaak nog niet geassocieerd met lekker. Zonde, vindt Vedgy Kitchen. Door groente een edgy touch te geven wil VEDGY KITCHEN de bestaande kaders van groente verleggen. De recepturen van 2-Michelinsterren chef Moshik Roth bewijzen  dat groente met unieke creaties lekker is. De mogelijkheden met groente zijn eindeloos: gemak van snack en  ijsje tot maaltijd.

De producten van Vedgy Kitchen zijn verkrijgbaar bij DEEN, PLUS, Dirk, DekaMarkt en Picnic. De consumentenadviesprijs varieert van €2,99 tot €3,99.

Groente: eten van de toekomst

De missie van Vedgy Kitchen is om groente eten voor iedereen zo lekker en gemakkelijk mogelijk te maken. Ze maken hierin bewuste keuzes. Zo gebruikt Vedgy Kitchen geen palmolie, geen soja en bevatten de producten geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid. Dit maakt de producten 100 procent natuurlijk. Bovendien zijn ze een bron van vezels en eiwitten: een goede toevoeging aan een gebalanceerd eetpatroon.

Nieuwe naam

Vedgy Kitchen, ontstaan uit &samhoud food producent van vegetarische producten, heeft als ambitie om voorop te lopen in de groenterevolutie, omdat groente centraal komt te staan in ons toekomstige eetpatroon. www.vedgykitchen.nl

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2021 Ria Besseling