Agrifoodclicks

Inmaken – het nieuwe naslagwerk om voedsel te bewaren

 

 

Inmaken_omslag.indd

Inmaken: iedereen kent het woord, maar nog maar weinigen weten hoe het moet. Het is inmiddels twee generaties geleden dat het inmaken van voedsel een huishoudelijke taak was die erbij hoorde.

Wie zelf een groentetuin heeft, weet dat je de natuur niet kunt reguleren en dat alle sperziebonen op hetzelfde moment geplukt moeten worden. Heb je een fruitboom binnen handbereik, zit je opeens opgescheept met kilo’s fruit.

Ook aan het einde van de dag op de markt is er genoeg fruit en groente te vinden dat is overgebleven. Weggooien is zonde, dus we moeten en masse weer gaan inmaken. En last but not least: inmaken is ontzettend leuk om te doen!

Jonah Freud en Noni Kooiman geven in dit naslagwerk meer dan driehonderd recepten om fruit en groenten, maar ook vlees en vis in te maken en daarmee te bewaren voor later.Van kwetsenchutney en aardbeienjam tot het zelf inleggen van ansjovis en een pickle van watermeloenschil. Achterin is een oogstkalender opgenomen, samen met een inmaakschema. Met het boek Inmaken kan echt iedereen thuis aan de slag.

‘Inmaken voorkomt het weggooien van voedsel en biedt mogelijkheden om een grote oogst om te zetten in houdbare lekkernijen. No waste, better taste!’ – Jonah Freud

 Jonah Freud is eigenaresse van De Kookboekhandel in Amsterdam en heeft meerdere kookboeken op haar naam staan. Ze werkt al meer dan dertig jaar als culinair journalist met als specialisatie kookboeken.

 Noni Kooiman

 Noni Kooiman werkte vanaf haar zeventiende als kok in keukens van diverse restaurants. Zij begon haar carrière in de Parijse bakkerij Rose’s Bakery. Terug in Amsterdam werkte zij onder meer bij de restaurants Schiller, Vuurtoreneiland, De plantage en Toscanini.

 

Inmaken – groente, fruit, diversen

Jonah Freud & Noni Kooiman

Verschijnt 18 augustus  

ISBN: 978 90 388 088 26

Uitvoering: hardcover

Prijs: €34,99
Nijgh & Van Ditmar

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2021 Ria Besseling