Agrifoodclicks

Online slagerij The Butchery ziet omzet verzesvoudigen

De corona crisis biedt kansen in bepaalde branches. Zo verzesvoudigt online slagerij The Butchery de omzet in april en aan die groei lijkt nog lang geen einde te komen. “Het online succes is een combinatie van factoren, maar het Covid-19 virus was zeer zeker het laatste zetje in de rug”, aldus eigenaar Bert-Jan Lantinga.

Butchery

The Butchery is ontstaan vanuit stenen winkels en een worstmakerij (Lantinga Slagerij & Catering). Oprichter Bert-Jan Lantinga heeft een voorliefde voor exclusieve vleesrassen als Japans Wagyu en voor dergelijke niche producten is een ruime afzetmarkt een must. Een online slagerij was dus een logische stap.

Doorbraak voor online

The Butchery is gelanceerd in augustus 2018 en hoewel de shop goed werd ontvangen, was het tot voor kort vooral investeren. De online slagerij groeide gestaag, maar de échte doorbraakmaand was april, waarin Lantinga de omzet maar liefst zag verzesvoudigen.

Slager Lantinga: “De winkels draaien eveneens goed, maar de groei van de webshop is verhoudingsgewijs veel aanzienlijker. Door het coronavirus zijn nieuwe behoeftes ontstaan, waarin we met The Butchery goed kunnen voorzien. We gebruiken een shockfreezer, dus vers vlees wordt gevacumeerd, voorzien van een duidelijk etiket en binnen een uur diep ingevroren. Het vlees komt bevroren aan en kan dus zonder kwaliteitsverlies weer de vriezer in.”

Premium aanbod

“En voor 11.00 uur besteld = dezelfde avond nog in huis. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. We merken dat mensen in deze tijden graag hun vriezer vullen en drukke supermarkten waar mogelijk mijden. Bovendien wordt ons premium aanbod nu ontdekt door het grote publiek. Exclusieve rassen als Japans Wagyu, Chianina en Rubia Gallega vind je immers niet bij elke slager om de hoek. Wij moeten zelf ook keuzes maken in de winkel, want je hebt simpelweg te maken met een vers aanbod in de toonbank.”

Een online slagerij met hoogwaardig frozen assortiment biedt echter eindeloze mogelijkheden. Zo kun je in het cordon bleu atelier zelf je cordon bleu samenstellen en in de steak boutique een steak digitaal marineren. Nu uit eten gaan niet mogelijk is en het ook nog eens haast non-stop barbecueweer is geweest, vliegen de tomahawks, côte de boeufs en picanha’s dus de deur uit.

Trendwatchers verwachten bovendien dat de huidige situatie de online foodbranche een blijvende boost gaat geven, omdat mensen nu het gemak van online boodschappen ervaren. Lantinga: ”Die verwachting heb ik zelf ook en we zijn zelfs al aan het kijken naar een nieuwe locatie. Dat hadden we drie maanden geleden echt nog niet kunnen bedenken…”.

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling