Agrifoodclicks

Tomaat komt het meest en vaakst op tafel

Tomaat 13083149_365423776914639_8894018566197288194_n

Tomaat komt het meest en vaakst op tafel  

De tomaat is de meest en het vaakst gegeten groente in ons land. Dat blijkt uit informatie van ruim 7500 gebruikers van de FoodProfiler app. Na de tomaat zetten we sla, komkommer, wortel en paprika het meest op tafel.

Van de paprika zijn de rode paprika’s het meest populair. Rode paprika’s worden hier en in Engeland vaak gegeten als onderdeel van een warme maaltijd  of als onderdeel van een salade, samen met tomaat, komkommer en wortel. In Duitsland zijn  paprika’s  wat vaker onderdeel van de salade. En in België wordt paprika vaker in combinatie met wortels gegeten, blijkt uit gegevens over de groenteconsumptie

FoodProfiler app

Omdat het meten van de voedselconsumptie in combinatie met consumentengedrag lastig is, hebben onderzoekers van Wageningen Economic Research de app FoodProfiler ontwikkeld. Onderzoekers van Wageningen Economic Research meten met deze app over een langere periode wat consumenten precies eten. De app is in 2015 ontwikkeld en is sinds 2017 ook beschikbaar voor consumenten in België, Duitsland en Engeland.

.FoodProfiler 4581f1f0-6361-4d96-9aee-99ead65609f1_1_29571b2b_530x314

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2020 Ria Besseling