Agrifoodclicks

Salon du Fromage: wereld aan kaasnoviteiten

 

De Salon du Fromage bracht ook dit jaar weer een wereld aan noviteiten in kaas voor de professional. De internationale vakbeurs voor kaas en zuivelproducten vond deze week plaats in Paris Porte de Versailles in Parijs.

 

sfpl_logo-FR

Een selectie uit het internationale aanbod:

Flor San Iberico Cheese, kaas verwerkt van melk van koe, geit en schaap –  Flor de San Isidro

Manchego DOP A kaas van Quesos Rocinante onderging een uitzonderlijke rijping zonder toevoegingen dankzij het pack-age systeem.

Salon Quesos 88029422_10158438376089586_4811155552467943424_o Salon Quesos Rocinante 87995978_10158438373154586_6181899686450823168_o

 

 

Jaraba Curado halfrijpe boerenkaas gemaakt van rauwe melk van Manchega schapen van kaas, wijn en olijfoliebedrijf Pago de la Jaraba in La Mancha.

Shepherd’s Store is een Ierse traditionele stevige kaas die alleen wordt geproduceerd van februari tot september en ten minste zes maanden is gerijpt.

Cashel Farmhouse Cheesemakers is een Iers familiebedrijf dat zich voornamelijk richt op het maken van blauwe merkkaas. De kaas van de koeienmelk heet Cashel Blue, terwijl de kaas van de schapenmelk Crozier Blue wordt genoemd. Cashel Blue is een geregistreerd internationaal merk. Kaaskwaliteit, uitstekende smaak en duurzame productie zijn de belangrijkste doelstellingen van het bedrijf. Alle Cashel en Crozier Blauwe kaas wordt gemaakt, gerijpt, gesorteerd en geselecteerd bij Beechmount Farm, Co Tipperary, nabij de stad Cashel.

Entrepinares Selección Geraffineerde gemengde kaas, gemaakt van koeien-, schapen- en geitenmelk, met intensiteit en veel smaak. Queserías Entrepinares

Les Fromageries de Blâmont, geperste, gladde en stevige rauwe koemelk kaas, met een licht beboterde smaak die varieert met de seizoenen. Fromagerie Hervé Société

Engelberg Cheddar, een halfharde kaas geproduceerd van berg- en alpenmelk. Een Zwitserse alpencheddar met een rustieke smaak door natuurlijke rijping.

Ur-Eiche harde kaas van rauwe melk met een eikenextract dat het product een lichte smaak van een houten vat geeft. De specialiteit heeft  een reliëf van met elkaar vervlochten eikenbladeren.  Gourmino AG

Petit Cantal Entre-Deux Lait Cru, 120 dagen gerijpt onder optimale hydrometrische omstandigheden die de kaas een uniek aroma en kenmerkende geur geven. Les Fromageries Occitanes

Meer informatie: www.salon-fromage.com.

 

Conforme cliente etiquetas vertica

 

 

Nederlandse deelnemers

Onder de Nederlandse deelnemers zijn Treur Kaas met Noord-Hollandse Gouda, Hollandse Geitenkaas en Villa Nutmix boerderijkaas met noten, hazelnoten en fenegriek, acht weken gerijpt.

Kaaslust BV is aanwezig met onder andere de serie Kanterkaas en Kaashandel Remijn met een reeks Nederlandse kazen waaronder Nora Brown Label A superior kwaliteitskaas met een romig recept en specifieke rijping. Ook CSK Food Enrichment is beursdeelnemer.

Fromagerie l’amuse presenteert onder andere Oudwijker  kazen van zowel gepasteuriseerde koemelk als buffelmelk. De Colosso Oudwijker is gemaakt van buffelmelk. De kaas van 12 kilo heeft een boterige structuur, ivoorkleurige pate en een mooie adering van de blauwschimmel. Het assortiment Oudwijker kazen wordt verwerkt met zowel gepasteuriseerde koemelk als buffelmelk.

Betty Koster van het kaasbedrijf neemt al jaren deel aan de beurs: “Salon Du Fromage was voor mij de eerste beurs waar kleinschalige producenten zelf hun producten promoten. Nu, dik twintig jaar later, is dat enorm gegroeid maar tegelijkertijd zeer specialistisch gebleven”.

 

Remijn 87075769_2597068213901206_634901474651930624_o

 

Betty Koster _amuse_stands-1

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2020 Ria Besseling