Agrifoodclicks

De laatste trends en nieuws in kaas en zuivel

Cheese and Dairy Products Show

De Cheese and Dairy Product Show, een evenement exclusief voor professionals, is de plek om op de Salon du Fromage de laatste trends in kaas en zuivelproducten te ontdekken. De show werd dit jaar voor de zestiende keer op de beurs gehouden. Een selectie.  

Blauw is het nieuwe wit

Deze nieuwe blauwe kazen gaan de markt veroveren:

De Saint-Flour – Les Fromageries Occitanes- Frankrijk

Een specialiteit van blauw geaderde kaas, verwerkt van hoogwaardige grondstoffen. De melk wordt aangeleverd binnen een straal van 60 km rond de boerderij. De Saint-Flour is 100 procent gerijpt in een tunnel en  vervolgens 65 dagen opgeslagen om te rijpen.

De Birbalu – Caseificio Pier Luigi Rosso – Italië

Birbalu is een langgerekte halfharde kaas gemaakt van gepasteuriseerde volle koemelk en geselecteerde schimmels. Het product wordt vervolgens gerijpt met Margot-ambachtelijk bier. De grijsbruine schil en de compacte maar romige textuur geven de kaas een uitgebalanceerde smaak met boter en bier, afgedekt met de scherpe nasmaak van blauwe aderen.

Bleu provence – Beillevaire – Frankrijk

Een blauwe geitenkaas  gemaakt van rauwe melk met room.

Colosso Oudwijker – L’Amuse – Nederland

Blauwe kaas gemaakt van gepasteuriseerde buffelmelk met een unieke smaak en textuur.

 

Kazen met smaak

2020 is het jaar voor bijzondere smaakcombinaties: rum, kaviaar, citroen, paprika, kaasmakers bedachten unieke en zeldzame varianten.

Délice au caviar – Fromi – Frankrijk

Délice au Caviar is een mix tussen de kaas Délice des crémiers en een bereiding van 5 procent gedroogde kaviaar uit Maison Neuvic, gemengd met verse kaas en mascarpone.

Rauwe geitenkaas gevuld met paprika – Chevennet – Frankrijk

Deze verse kaas gemaakt met rauwe melk wordt met de hand gevormd en vervolgens in tweeën gesneden om te worden gevuld met een room van paprika.

Limoen- en bosbessenjam

La Chambre aux Confitures – Frankrijk

Een mix tussen twee ingrediënten: limoen en bosbessen. In de jam geeft de limoen een vleugje frisheid aan de bosbes. Voor zuivelproducten of verse geitenkaas.

Capri Citron – Chêne Vert – Frankrijk

Deze verse biologische geitenkaas is gegarneerd met citroenjam uit Sicilië.

 

Raclette & Fondue

Nature’s Nectar – Snowodnia Cheese Company – Verenigd Koninkrijk

Nature’s Nectar is de laatste uit de lijn van sterke gearomatiseerde Snowdoniaanse Ceddars. De kaas combineert vijgen gemarineerd in rum en honing met de Snowdonian Cheddar, waardoor een zachte, rijke en fruitige kaas ontstaat met een zachte zoete toets.

Raclette Signature 4 mois – Fromi – Frankrijk

In Zwitserland, waar het Raclette-gerecht vandaan komt, werkte het team van Fromi samen met de Moleson-kaasmakerij en bedacht een fruitige raclette-kaas van superieure kwaliteit. De kaas moet vier maanden rijpen om de verschillende smaken te krijgen.

Raclette met Graubündenvlees – Fromagerie de la Durance – Frankrijk

De Durance Fromagerie brengt een raclettekaas gemaakt van volle rauwe melk  met kleine stukjes vlees BGA.

Fondue d’Alpage l’Etivaz – Caves de l’Etivaz – Suisse

Een handgemaakte romige fondue met karakter en smaak.

 Smaken uit een andere wereld

.GHEE – Gillot SAS – Frankrijk

Ghee, veel gebruikt in India of Maghreb,  is een soort boter waarvan water, eiwitten en koolhydraten zijn verwijderd en de lipiden  behouden zijn gebleven. Ghee is gemaakt van 100 procent vet. De boter is perfect om te bakken.  Ghee voegt ook een zweem van  hazelnoot toe.

Kéfir – CHA – Frankrijk

Kefir is een oeroude zuiveldrank uit de Kaukasus, geproduceerd bij Kefir CHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conforme cliente etiquetas verticaBetty Koster _amuse_stands-1

 

 

 

 

 

 

sfpl_logo-FR

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2020 Ria Besseling