Cheese and Dairy Products Show
De Cheese and Dairy Product Show, een evenement exclusief voor professionals, is de plek om op de Salon du Fromage de laatste trends in kaas en zuivelproducten te ontdekken. De show werd dit jaar voor de zestiende keer op de beurs gehouden. Een selectie.
Blauw is het nieuwe wit
Deze nieuwe blauwe kazen gaan de markt veroveren:
De Saint-Flour – Les Fromageries Occitanes- Frankrijk
Een specialiteit van blauw geaderde kaas, verwerkt van hoogwaardige grondstoffen. De melk wordt aangeleverd binnen een straal van 60 km rond de boerderij. De Saint-Flour is 100 procent gerijpt in een tunnel en vervolgens 65 dagen opgeslagen om te rijpen.
De Birbalu – Caseificio Pier Luigi Rosso – Italië
Birbalu is een langgerekte halfharde kaas gemaakt van gepasteuriseerde volle koemelk en geselecteerde schimmels. Het product wordt vervolgens gerijpt met Margot-ambachtelijk bier. De grijsbruine schil en de compacte maar romige textuur geven de kaas een uitgebalanceerde smaak met boter en bier, afgedekt met de scherpe nasmaak van blauwe aderen.
Bleu provence – Beillevaire – Frankrijk
Een blauwe geitenkaas gemaakt van rauwe melk met room.
Colosso Oudwijker – L’Amuse – Nederland
Blauwe kaas gemaakt van gepasteuriseerde buffelmelk met een unieke smaak en textuur.
Kazen met smaak
2020 is het jaar voor bijzondere smaakcombinaties: rum, kaviaar, citroen, paprika, kaasmakers bedachten unieke en zeldzame varianten.
Délice au caviar – Fromi – Frankrijk
Délice au Caviar is een mix tussen de kaas Délice des crémiers en een bereiding van 5 procent gedroogde kaviaar uit Maison Neuvic, gemengd met verse kaas en mascarpone.
Rauwe geitenkaas gevuld met paprika – Chevennet – Frankrijk
Deze verse kaas gemaakt met rauwe melk wordt met de hand gevormd en vervolgens in tweeën gesneden om te worden gevuld met een room van paprika.
Limoen- en bosbessenjam
La Chambre aux Confitures – Frankrijk
Een mix tussen twee ingrediënten: limoen en bosbessen. In de jam geeft de limoen een vleugje frisheid aan de bosbes. Voor zuivelproducten of verse geitenkaas.
Capri Citron – Chêne Vert – Frankrijk
Deze verse biologische geitenkaas is gegarneerd met citroenjam uit Sicilië.
Raclette & Fondue
Nature’s Nectar – Snowodnia Cheese Company – Verenigd Koninkrijk
Nature’s Nectar is de laatste uit de lijn van sterke gearomatiseerde Snowdoniaanse Ceddars. De kaas combineert vijgen gemarineerd in rum en honing met de Snowdonian Cheddar, waardoor een zachte, rijke en fruitige kaas ontstaat met een zachte zoete toets.
Raclette Signature 4 mois – Fromi – Frankrijk
In Zwitserland, waar het Raclette-gerecht vandaan komt, werkte het team van Fromi samen met de Moleson-kaasmakerij en bedacht een fruitige raclette-kaas van superieure kwaliteit. De kaas moet vier maanden rijpen om de verschillende smaken te krijgen.
Raclette met Graubündenvlees – Fromagerie de la Durance – Frankrijk
De Durance Fromagerie brengt een raclettekaas gemaakt van volle rauwe melk met kleine stukjes vlees BGA.
Fondue d’Alpage l’Etivaz – Caves de l’Etivaz – Suisse
Een handgemaakte romige fondue met karakter en smaak.
Smaken uit een andere wereld
.GHEE – Gillot SAS – Frankrijk
Ghee, veel gebruikt in India of Maghreb, is een soort boter waarvan water, eiwitten en koolhydraten zijn verwijderd en de lipiden behouden zijn gebleven. Ghee is gemaakt van 100 procent vet. De boter is perfect om te bakken. Ghee voegt ook een zweem van hazelnoot toe.
Kéfir – CHA – Frankrijk
Kefir is een oeroude zuiveldrank uit de Kaukasus, geproduceerd bij Kefir CHA