Van 23 – 26 feb 2020 vindt in Porte de Versailles in Parijs de internationale vakbeurs voor kaas en zuivelproducten Salon du Fromage plaats.
260 exposanten uit heel Europa
De Salon du Fromage die in februari voor de zestiende keer wordt georganiseerd, verwacht 260 exposanten uit heel Europa waaronder ambachtelijke kaasproducenten en rijpingsbedrijven, producenten van zuivelproducten, fabrikanten van apparatuur en dienstenleveranciers,
Beursdeelnemers uit Nederland, Spanje, Groot-Brittannie, Portugal, Italië, Denemarken, Zwitserland – en ditmaal voor het eerst ook uit Estland – presenteren producten, noviteiten en kennis uit de kaaswereld aan ruim 8000 bezoekers uit bijna 50 landen. Daaronder zijn kaasmakers, groothandelaren, supermarkten, restauranthouders, distributeurs, importeurs en exporteurs. De Salon du Fromage et des ProduitsLaitiers (vakbeurs voor kaas en zuivelproducten) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal trefpunt voor kwaliteitskazen en zuivelproducten.
Nieuwe exposanten
De Salon du Fromage breidt haar aanbod telkens uit met nieuwe exposanten. Tot nu toe hebben zich bedrijven aangemeld waaronder CoopérativeLaitière de la Sèvre, producent van AOC boter en room, Laiterie de Kerguillet, biologisch melkproducent die in 2020 zijn 100-jarig bestaan viert, Maison Fischerkaasrijper in Munster, Petit Forestier, Europees leider in verhuur van koelwagens, koeltoonbanken en koelcontainers, zuivelproducent Pur Natur en La Vallée Verte, Duitse biologische producent en kaasproducent Flandrien Fromage.
Betty Koster, eigenaresse van kaaswinkel Fromagerie L’amuse in IJmuiden, is ook volgend jaar weer op de beurs: “Salon Du Fromage was voor mij de eerste beurs waar kleinschalige producenten zelf hun producten promoten. Waar je de parels in de kaasbranche kon vinden!” “Nu, dik 20 jaar later is dat enorm gegroeid maar tegelijkertijd zeer specialistisch gebleven. Een absolute must voor ieder werkzaam in onze heerlijke wereld, die van kaas.”
Ontdekkingsdorp VillageDécouverte: 12 nieuwe bedrijven
Ontdekkingsdorp VillageDécouverte, gestart in 2018, breidt volgend jaar uit met twaalf bedrijven die voor het eerst deelnemen aan de beurs.
In een gezamenlijk paviljoen staan:
Nederland met Goudse kaasproducent Kaaslust BV
Estland met Andre Juustufarm OÜ, producent van boerenkaas
De Franse deelnemers zijn:
Alta-Cima 2B, Corsicaanse kaasproducent
Anselin, producenten van Neufchâtel ambachtelijke producten
Baillon&Cie, producent gespecialiseerd in kaascake
Camembert 5 Frères, producent van camembert in het Seine-Maritime gebied.
CasgiuCasanu: vereniging van Corsicaanse boerenkazen
Cha: distributeur van kefir van uit Griekenland geïmporteerde melk
Hennart: rijper van ambachtelijke boerenkazen
Uit Spanje komen:
ThinkMediteranean: producent van gedroogde vruchtencakes.
Oliveras: distributeur van Spaanse kazen en delicatessenproducten
Italiaanse deelnemer is: CarozziFormaggi: ambachtelijke producent van BOB-kazen
Het Verenigd Koninkrijk is aanwezig met South CaernarfonCreameries, zuivelcoöperatie van Welshe kazen en boter
De Salon du Fromage vindt plaats van zondag 23 tot en met woensdag 26 februari 2020 in half 7.3 van beurscomplex Paris Porte de Versailles.
Informatie: Promosalons Nederland, 5 MS Halfweg, 020-4620020,
netherlands@promosalons.com Coen Rosdorff en
Martha Elsdijk (bezoekers), Anne Marievan Schaik(exposanten).
www.salon-fromage.com. Een toegangsbadge voor bezoekers is aan te vragen via de volgende promotiecode Agrifoodclicks AGRIPAR20