Agrifoodclicks

Henna hanina – een culinaire roadtrip door Marokko

Henna Henina_omslag.indd

Al reizend door Marokko brengt Nadia Zerouali met Henna hanina (lieve oma) een ode aan de Marokkaanse grootmoeders die voor dag en dauw opstaan om verse spinazie van het land te plukken, die hun nostalgische verhalen vertellen over het bakken van brood in een klei-oven en die liefdevol eieren bewaren voor kersverse bruiden in het dorp. Met deze vrouwen gaan we terug naar de basis van de Marokkaanse keuken.

Henna hanina – verschijnt op 3 september – is een culinaire roadtrip door Marokko, een gevarieerd kookboek vol gemakkelijke en heerlijke recepten, met achterliggende verhalen over de oorsprong  en ontwikkeling van de gerechten, prachtige receptfoto’s en sfeervolle foto’s van Nadia’s culinaire reis door Marokko. Dit boek deelt de liefde voor de Marokkaanse keuken en onthult de geheime recepten van de grootmoeders.

Over de auteur

Nadia Zerouali schreef diverse kookboeken waaronder Onder de mediterrane zon, Souq(samen met Merijn Tol) en Couscous.Nadia  schrijft culinaire artikelen, begeleidt culinaire fotografie en presenteert voor het tv-programma BinnensteBuiten. Zij geeft workshops en presentaties over de mediterrane keuken met als specialisatie de Arabische keuken.

 

Henna hanina/ Nadia Zerouali/€34,99 / ISBN 978 90 388 0695 2

https://www.singeluitgeverijen.nl/

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2019 Ria Besseling