Agrifoodclicks

De Lelystadse Boer lanceert nieuwe webshop met verse producten van het land


Iedereen in Lelystad kan vanaf nu eten van de boer uit de buurt. Met de lancering van de

webshop etenvandelelystadseboer.nl is het mogelijk om meerdere malen per week verse en

gezonde producten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Lelystadse Boer Distr -4402 FotostudioWierd

Fotostudio Wierd.

 

‘Vers en gezond eten is enorm belangrijk’, vertelt voorzitter van stichting De Lelystadse Boer Rob ter

Haar. Doordat we de producten hier in de Flevopolder telen en produceren, is het ook

nog eens veel duurzamer. Geen tussenhandel betekent geen extra transport, dus versere producten

op je bord. En voor ons boeren is het ook erg leuk. We zijn gewend om te telen voor afzet in heel

Europa en daarbuiten, maar het liefst zijn we in direct contact met mensen uit onze eigen stad.’

 

De Lelystadse Boer is een samenwerkingsverband van 70 boeren rondom Lelystad Airport. De

boeren willen graag ‘dat het goed boeren blijft’. Ze organiseren bijvoorbeeld de Lelystadse Oogstdag

en willen dat reizigers in de terminal van Lelystad Airport producten uit de ‘Groentetuin van

Europa’ kunnen eten.

 

Gevarieerd assortiment

De Lelystadse boeren uit de Flevopolder bieden hun producten via de webshop

direct aan aan inwoners en bedrijven binnen de gemeente Lelystad.

Rob: ‘Doordat er meer dan 70 boeren verbonden zijn aan de stichting kunnen we een mooi en gevarieerd assortiment

aanbieden in de categorieën groenten, fruit, aardappelen, vlees, zuivel, kaas, brood en ook fruitsappen, ijs en jam.

Drie keer per week worden de boodschappen (vaak gratis) bezorgd. Actuele

bezorgtijden zijn te vinden op de website.

 

Zakelijk bestellen

De Lelystadse Boer levert ook aan horeca via etenvandelelystadseboer.n/zakelijk. Verschillende

restaurants en bedrijfsrestaurants kiezen al voor lokale en verse producten. Via deze shop kunnen

bedrijven bijvoorbeeld ook vers fruit laten bezorgen.

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2019 Ria Besseling