Agrifoodclicks

Food and Friends online foodplatform voor hobbykoks

logo_faf

Food and Friends is na het stoppen van Jamie magazine actief als online foodplatform voor hobbykoks. De website fungeert als een community voor foodies met recepten, hotspots en nieuwe foodinitiatieven.

Food and Friends deelt gerechten van Jamie Oliver, maar brengt ook content van chefs, kookboekenauteurs en foodlovers. Het platform wordt overwegend bezocht door vrouwen tussen 25 en 55 jaar. Zij zijn op zoek naar inspiratie en snelle en eenvoudige ideeën en willen meer weten over ingrediënten en producten. Deze bezoekers zien koken als hobby en zoeken naar bijzondere producten in foodspeciaalzaken en op markten en events.

Groot bereik

Het platform heeft met de abonnees voor de nieuwsbrief en de social mediavolgers van Jamie een groot bereik. De nieuwsbrief telt 24.500 abonnees (2x p/m), de website trekt 150.000 unieke bezoekers p/m en 400.000 pageviews p/m, Op Facebook heeft het platform  21.250 volgers en op Instagram  18.200 volgers.

Foodandfriends.nl  heeft een aantal mogelijkheden voor adverteerders, maar staat ook open voor andere samenwerkingen.

Vital Formula 99 met biologische agf versterkt immuunsysteem

Vital Formula 99 is een innovatieve immuunsysteemversterker gemaakt uit biologische groenten en fruit. Het voedingssupplement met 114 ingrediënten dat wordt gebruikt voor het verbeteren van de menselijke weerstand, onderscheidt zich qua smaak en werking en kan worden ingezet bij verschillende klachten.

Het  is een oplospoeder voor het aanmaken van een vloeistof (water of frisdrank naar keuze) als voedingssupplement met vezelstoffen, vitamines, enzymen, Q10, aminozuren, secundaire plantenstoffen, kruiden, algen, specerijen, fruit, groenten, antioxidanten, sporenelementen, mineralen en vetzuren.

Vital Formula 99 11880422_1051692234842937_7102929429341011884_n

“In deze moderne tijd krijgen we nauwelijks binnen wat ons lichaam nodig heeft. Vital Formula 99 vult deze tekorten aan en maakt dit supplement  uniek in samenstelling en uniek op de markt van gezondheidsproducten. Het  werkt op het niveau van de lichaamscellen dus aan de basis van ons immuunsysteem”, zegt Nico Mul, directeur Vital Nederland.

“Vital Formula 99 wordt in Duitsland geproduceerd onder ISO gecertificeerde omstandigheden waarbij wordt gewerkt volgens de kwaliteitszorgsystemen HACCP en GMP, zoals die ook gelden voor de farmaceutische industrie. Hiermee is de hoogwaardigheid van het product en de voedselveiligheid gewaarborgd. Vital wordt door veel gebruikers aangeraden als product om meer energie te verkrijgen en gezonder door het leven te gaan.”

Informatie https://www.vital-formula99.com

Bierbostel drank vult ontbijt aan

Bierbostel, het bestanddeel dat overblijft na het brouwproces, wordt al verwerkt in bierbostelbrood en broodjes. Nu worden deze voedzame broodproducten bij het ontbijt aangevuld met een vezelrijke drank op basis van de graanrestanten.   

Ontbijtdrank Canvas ABInBev Pictures canvasx

De ontbijtdrank, Canvas – in vijf varianten Original, Cocoa, Latte, Matcha en Chai – is sinds kort verkrijgbaar in een pilot aan de oostkust van de Verenigde Staten en zal op termijn ook in Europa op de markt komen.

Elk flesje van de duurzame plantaardige granendrank bevat 11 gram voedingsvezels, 8 gram plantaardige proteïnen, essentiële vetten, smaakvolle ingrediënten en staat voor 39 procent van de dagelijks aanbevolen waarde aan voedingsvezels, zegt Jorge Gil-Martinez. Hij is biochemisch specialist en uitvinder van de technologie in het Global Innovaton & Technology Center in Leuven van brouwerijconcern AB InBev. Hier richt een team zich – na Canvas als eerste commerciële innovatie van graanresten – op het ontwikkelen van een reeks andere producten op basis van de resten graan die na het brouwen overblijven.

Tijdens het brouwproces worden de suikers uit het graan benut voor het bier, terwijl de resten van het graan nog veel proteïnen en vezels bevatten. Dit gaat nu voor het overgrote deel als bierbostel naar landbouwbedrijven waar het als diervoeding dient. Een klein deel wordt als afval afgevoerd. Wereldwijd gaat het om 30 miljoen ton graanresten. Dit is een reststroom van forse omvang die prima voor duurzame herverwerking en minder graanverspilling kan worden ingezet, te beginnen met de vezelrijke ontbijtdrank.

Ook bij het internationale brouwerijconcern AB InBev gaat het om een grote reststroom. Hier blijft wereldwijd jaarlijks 1 miljoen ton droge reststroom over na het brouwproces. De brouwerij die  als grootste bierbrouwer ter wereld merken als Hertog Jan, Dommelsch, Oranjeboom, Leffe, Hoegaarden, Jupiler en Hertog Jan op de markt brengt, wil minder graan verspillen en dit bierbostel in een speciale unit bij de brouwerijlocaties in de toekomst opnieuw gebruiken.

Door deze technologie op termijn op industriële schaal toe te passen in Europa verwacht de brouwer bovendien ieder jaar5000 ton CO2 te kunnen besparen.

Het Global Innovaton & Technology Center in Leuven ontwikkelde een fermentatieproces om de voedingswaarde van de graanresten stabiel te houden en een innovatie om de nutritionele waarden van plantaardige stoffen uit de restanten te halen zodat het menselijk darmstelsel ze kan opnemen.

Inzetten op circulaire economie

De brouwerketen zegt de eerste te zijn die graanresten uit het bedrijfsproces opnieuw inzet als basis voor nieuwe hoogwaardige en natuurlijke voedingsproducten. De nieuwe technologie opent internationaal enorme mogelijkheden. De restanten met hoge aandelen proteïnen en vezels zijn geschikt voor talloze toepassingen in de voedingsindustrie.

AB InBev investeert met de innovatie in duurzame oplossingen en zet tevens in op de circulaire economie. Het project past in de nieuwe Globale Duurzaamheidsdoelstellingen 2025 die AB InBev dit voorjaar lanceerde.

“Terwijl er tonnen aan ongebruikte voedzame graanresten in onze brouwerijen liggen, zal de wereldwijde vraag naar voedsel drastisch stijgen tegen 2050, voor naar schatting 9 miljard mensen”.

“Bij AB InBev willen we die twee feiten samenbrengen. Onze nieuwe technologie maakt het mogelijk om honderdduizenden proteïnen en vezels uit graanresten te behouden en hun nutritionele waarden in te zetten voor menselijke consumptie. Dat kan ook 75 procent CO2-vermindering genereren, aangezien deze plantaardige voedingsstoffen via circulaire economie veel duurzamer zijn dan traditionele voedingsbronnen zoals vlees”, zegt Jorge Gil-Martinez.

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2024 Ria Besseling