Agrifoodclicks

Vegan Masters lanceert Week Zonder Vlees Box

 

VeganMasters Danny_Galiart_co_founder_Vegan_Masters_lowresVeganMastersKirsten_Gielen_co-founder_VeganMasters (2)Vegan Masters - Instagrammable (1)

Vegan Masters heeft in deze Week Zonder Vlees die duurt tot en met 14 maart, een maaltijdbox ontwikkeld waardoor mensen die graag minder vlees willen eten, een week lang plantaardige gerechten kunnen proberen. De maaltijdbox bevat voor zeven dagen een vegan ontbijt, lunch en diner. Met de producten in de box wordt er een uitstoot van 12,1 kg CO2, 2286 liter water en 0,36 dierenlevens bespaard. Dat komt overeen met 69 km autorijden en ongeveer 33 keer douchen. Vegan Masters is de eerste partij in Nederland die vegan boxen levert voor alle dagelijkse eetmomenten. De Week Zonder Vlees is een initiatief van de Hippe Vegetariër. 

Wegwijs maken in plantaardig eten
Vegan Masters wil tijdens de Week Zonder Vlees Nederlanders wegwijs maken in plantaardig eten en laten zien dat het niet alleen goed is voor mens, planeet en dier, maar ook nog eens heel lekker. Danny Galiart, co-founder Vegan Masters: “Veel mensen die graag minder vlees willen eten, vinden het lastig hoe zij dit moeten aanpakken. Zij zitten met vragen als: Wat eet ik dan als ontbijt? Hoe maak ik een lekker vleesloze maaltijd? Om mensen inspiratie te geven en te laten zien hoe lekker en gezond plantaardig eten kan zijn, leveren wij een week lang alle dagelijkse maaltijden bij mensen thuis. Alles is ready-to-eat of ready-to-heat. Een week lang hoef je niet na te denken over wat je gaat eten en doe je ook nog eens goed voor de wereld.”

Over Vegan Masters
Vegan Masters is een plantaardig convenience food concept opgericht door Danny Galiart en Kirsten Gielen. Galiart is al meer dan 30 jaar actief in de pizza industrie. Tien jaar geleden besloot hij vegetariër te worden en werd hij veganist. Gedreven door de milieuveranderingen en zijn bezorgdheid over het welzijn van de dieren, heeft Galiart zichzelf en verschillende vegan chefs uitgedaagd om veganistische gerechten, snacks en desserts mogelijk te maken. Dit was de start van Vegan Master eind 2019. Het bedrijf bestaat uit vier  stromingen: ready to heat, ready to eat, grab & go vending machines en retail. https://veganmasters.nl 


 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2021 Ria Besseling