Agrifoodclicks

30MHz en 2Grow lanceren 2Grow Plant Insights app

2Grow-app-30MHz-website-1-1536x1097

 

30MHz: ‘Nóg preciezer zien wat je plant doet met de 2Grow app’

30MHz en biotechnologiebedrijf 2Grow gaan samenwerken om telers, veredelaars en onderzoekers een gedetailleerd beeld te geven van de gezondheid en behoeften van hun plant. Het afgelopen jaar ontwikkelden ze een nieuwe applicatie: de 2Grow Plant Insightsapp. Deze app zal vanaf januari 2021 gratis beschikbaar zijn op het 30MHz-platform.

2Grow maakt sensoren die telers nauwkeurige informatie over de sapstroom en de stamdikte kunnen geven. 30MHz en 2Grow werken al sinds 2019 samen door gebruik te maken van elkaars sensoren en door de sensoren van 2Grow te koppelen aan het dataplatform. Met de nieuwe 2Grow Plant Insights-applicatie kunnen gebruikers nog beter in kaart brengen op welke manieren hun plant wordt beïnvloed.

“Door de 2Grow-applicatie kun je beter begrijpen wat er precies gebeurt met je plant, zonder dat je allerlei formules hoeft te raadplegen”, vertelt accountmanager Tim Busschops van 30MHz. “Het is alles bij elkaar: visualisatie op een wenselijke manier, informatie uit verschillende databronnen en een stuk consultancy doordat je ziet wat er real time met je plant gebeurt. Zo maak je de gebruikers wijzer.”

Teler houdt zelf de regie
“Door de directe feedback van de plant kunnen we veel inzichten creëren”, licht Olivier Begerem van 2Grow toe. “Bijvoorbeeld op welk specifiek moment er problemen zoals gescheurde vruchten, neusrot en guttatie zijn opgetreden. Op basis van deze informatie kan dan beter worden geanticipeerd in de toekomst en kunnen bepaalde problemen worden vermeden. Door de 2Grow-sensoren te koppelen aan het 30MHz-dashboard kun je andere sensorgegevens en klimaatdata combineren. Hierdoor kunnen we veel sneller conclusies nemen en wordt ons advies nauwkeuriger.”

Aan de hand van de metingen kan 2Grow bijvoorbeeld advies geven op het gebied van water geven en zo de plant weerbaarder maken voor ziektes. De informatie wordt vervolgens verwerkt in de database. Als je bijvoorbeeld op temperatuur zoekt, dan kun je zien wat er in het verleden is geadviseerd met betrekking tot temperatuur. Tijdens een hete week in juli kun je bijvoorbeeld in de database terugzoeken wat het advies was tijdens een vergelijkbaar hete week een jaar eerder.

“Zo biedt ons platform steeds meer tools voor jou als teler”, zegt Tim Busschops van 30MHz. “Je houdt als teler zelf de regie. Jij bepaalt welke databronnen en apps je wilt gebruiken om het optimale rendement te behalen.”

Het verbinden van mensen, planten en technologie
Telers en kwekers hebben veel behoefte aan informatie. Op het platform van 30MHz kunnen gebruikers de metingen van bijvoorbeeld 2Grow samenbrengen met de informatie uit andere verzamelaars zoals een bodemsensor.

“Daarom zijn we erg blij dat we het platform kunnen uitbreiden met deze applicatie en onze klanten meer waarde kunnen bieden”, zegt 30MHz-Head of Product Cor-Jan Holwerda. “30MHz is een platform waar alle data van toeleveranciers bij elkaar komt en waar ook andere partijen zich bij aan kunnen sluiten. Wij bieden de plek waar je al je gegevens kunt visualiseren.”

 

 

 
What do you want to do ?

New mail

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2021 Ria Besseling