Agrifoodclicks

Pruimen rijpen perfect in rijpcel

EXSA r2e

EXSA Europe lanceert ready to eat pruimen

Belangrijk bij de stijgende vraag naar pruimen is dat de consument er van uit kan gaan dat het fruit bij aankoop smaakvol en rijp is. Daarom lanceert EXSA Europe  het concept ready to eat pruimen. Het bedrijf heeft hiervoor een rijpcel ontwikkeld die het rijpingsproces van de pruimen gecontroleerd kan versnellen. Door een combinatie van de juiste smaak en rijpheid heeft de consument met de ready to eat pruimen van EXSA Europe perfect rijp fruit.

IMG_9403

EXSA Europe heeft de rijpcel samen met de QC partner en de rijpspecialisten van Nijssen ontworpen. De luchtvochtigheid en temperatuur kunnen op maat worden ingesteld om zo het rijpingsproces gecontroleerd te versnellen. Dit optimaliseert de smaak en zorgt ervoor dat de pruimen eetrijp zijn als ze gekoeld in de winkels liggen.

De pruimen van EXSA Europe komen uit Zuid-Afrika en worden na aankomst in Nederland op kwaliteit en rijpheid beoordeeld, hierna worden ze de rijpcel ingereden voor het rijpingsproces. Voor verzending wordt nogmaals de kwaliteit en de rijpheid gemeten.

Het proces zorgt ervoor dat de pruimen met de juiste rijpheid geleverd kunnen worden van medio december tot en met mei EXSA Europe biedt een divers aanbod aan variëteiten van pruimen en pluots, een natuurlijke kruising tussen een plum en een apricot.

Over EXSA Europe

EXSA Europe is gespecialiseerd in het telen en verkopen van druiven, citrus, steenfruit en meloenen van gebieden buiten Europa. Dit doet zij samen met haar aandeelhouders: de telers. Om de nieuwste en beste variëteiten aan te kunnen bieden, op het juiste moment is de organisatie continu bezig met innoveren en het uitwisselen van informatie van teelt naar markt en andersom. Bovendien beheert EXSA Europe de hele keten van het fruit: van bron tot levering.

 

 

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2020 Ria Besseling