Agrifoodclicks

13 & 14 juni, Amsterdam: Sustainable Foods Summit Europe 2019

Op 13 en 14 juni vindt in het Radisson Blu Hotel in Amsterdam de Sustainable Foods Summit Europe plaats. Centraal thema van de bijeenkomst is Nieuwe perspectieven voor eco-labels en duurzaamheid.

De hoofdthema’s zijn ditmaal nieuwe technologieën, food ingredienten, duurzame verpakkingen en updates in duurzaamheid vanuit de foodindustrie. Tevens worden op 13 juni de Sustainable Food Awards uitgereikt.

Sustainable Food Summit SFS-EU-19-NEW

Dit jaar zal de bijeenkomst voor het eerst ook de disruptieve invloed van nieuwe technnologieen op voedselproductie en marketing belichten. Hoe zorgen nieuwe technologieën voor een  betere traceerbaarheid in toeleveringsketens? Welke ontwikkelingen zijn er in digitale marketing en mobiele apps?

Omdat plasticvervuiling een grote uitdaging is voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie wordt er een update gegeven over duurzame verpakkingsmogelijkheden. Wat zijn de alternatieven voor plastic verpakkingen? Hoe kunnen merken hun verpakkingsketens sluiten?

Andere vraagstukken zijn welke nieuwe ingrediënten duurzame waarde toevoegen aan producten. Welke innovaties vinden er plaats?

Sustainable Foods Summit, georganiseerd door Ecovia Intelligence (voorheen Organic Monitor) is een reeks internationale bijeenkomsten die zich richten op actuele ontwikkelingen in de foodindustrie zoals duurzaamheid en eco-labels als biologische, fair trade, etc.

Informatie en aanmelden via https://sustainablefoodssummit.com/europe/

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2019 Ria Besseling