Agrifoodclicks

Olive Oil World Tour in hal CS Antwerpen

Olive Oil World Tour Antw 65854960_2324648807588230_6142912670577197056_o

De Olive Oil World Tour, de wereldwijde promotiecampagne die Aceites de Oliva de España en de Europese Unie organiseren, is deze maand te vinden in de hal van het Centraal Station in Antwerpen. Van 30 september tot half oktober komt de Tour naar Berlijn.

Begin dit jaar was de Olive Oil World Tour in ons land. De reiziger op Schiphol kon in de Olive Oil Lounge kennismaken met de gezonde eigenschappen van olijfolie aan de hand van proeverijen en zintuiglijke ervaringen. 

Markt groeit

De invoer van olijfolie in Nederland vanuit Spanje is in de afgelopen tien jaar verdubbeld van 5.083 ton in 2008 naar 10.941 in 2017 en blijft groeien onder Nederlandse consumenten.

Nederland staat volgens de Internationale Olijfolieraad momenteel op de negende plaats in Europa als consument van olijfolie. Bovendien schatten deskundigen dat de consumptie de komende jaren sterk zal blijven groeien.

De campagne

De campagne in Europa duurt in totaal drie jaar en vindt plaats in Spanje, Duitsland, het VK, Belgie en Nederland. De wereldwijde Olive Oil World Tour van Aceites de Oliva de España in samenwerking met de EU heeft het motto Let’s Make a Tastier World. De campagne met informatieve acties wordt verder gehouden op de belangrijkste luchthavens, treinstations en cruise terminals in de Verenigde Staten en Azië.

Over de Interprofesional del Aceite de Oliva Español

De Interprofesional del Aceite de Oliva Español, een non-profitorganisatie met diverse partijen in de Spaanse olijfoliesector, heeft als hoofddoel de promotie van het product over de hele wereld.

Met het merk Aceites de Oliva de España ontwikkelt de organisatie al bijna een decennium lang promotiecampagnes om het product bij consumenten van vijf continenten onder de aandacht te brengen. De campagnes zijn voornamelijk gericht op het land van herkomst Spanje als leider in kwaliteit en kwantiteit van de productie en handel in olijfolie.

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2019 Ria Besseling