Agrifoodclicks

Verpakkingsbeurs Empack 2018 lanceert nieuwe initiatieven

Empack 2497-6dfaeb082e0ac7683714992d45c6bf41

De verpakkingsbeurs Empack die plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht op 10, 11 en 12 april 2018, lanceert drie nieuwe initiatieven: Recycle Straat, live verpakkingstesten en een Machine demotour. Deze initiatieven sluiten aan bij de vier hoofdthema’s van de 2018 editie: Food Safety, Recycling, Materialen en Agile Manufacturing. De beurs krijgt tevens innovatieroutes op basis van deze hoofdthema’s.

De zestiende editie van Empack draait om innoveren, interactie en ontwikkelen. Om die reden heeft de beurs nieuwe elementen. In hal 2 wordt voor de eerste keer een Recycle Straat ingericht. Hier staan verschillende exposanten die hun inbreng hebben in het recyclingproces. Er is tevens een kennistheater waar Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) op donderdag 12 april een paneldiscussie over recycling houdt.

Route met machinedemonstraties

Empack heeft voor het eerst een begeleide demotour langs de gehele keten. De bezoeker krijgt zo een duidelijk beeld van de complete verpakkingsindustrie. De grootste spelers presenteren hun verpakkingsmachines en leggen daarbij uit wat hun onderscheidende kenmerken en de mogelijkheden van de machines zijn. De demotour geeft inzicht van processing tot doseren en van traysealen, kartonneren en etiketteren tot inspectie en palletiseren. Ook sorteren komt aan bod om de keten circulair te maken.

 Live verpakkingstesten

 Op Empack krijgen bezoekers die geïnteresseerd zijn in export de mogelijkheid om van dichtbij mee te maken wat een verpakking moet doorstaan tijdens zijn reis naar het buitenland. Zo staat er een Repeated Rotational droptester waar de hele dag kleine pakketjes in vallen.

Tot op heden voert men een vrachtwagen simulatietest uit met een éénrichting shaker. De verwachting is dat er binnen nu en vijf jaar getest gaat worden met de zes DOF shaker techniek.Op de beurs zijn verschillende verpakkingstesten te zien die de bezoeker ook zelf kan ervaren.

De verpakkingsvakbeurs Empack op 10, 11 en 12 april 2018 vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations, marketing & design event voor verpakkingen en display.

 Meer informatie: www.empack.nl

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2018 Ria Besseling