Agrifoodclicks

Dit zijn de winnaars in food van het Gekozen Product van het Jaar

GekozenProdvhJaar2018 PDA_hollande

Fabrikanten lanceren jaarlijks honderden nieuwe producten. Merkartikelproducenten verzekeren zich zo van hun marktaandeel en van de belangrijke schapruimte in de supermarkt. De consument kiest dagelijks uit de duizenden producten en bepaalt daarmee het succes van de productintroductie.

De winnaars van Gekozen Product van het Jaar 2018 zijn tijdens HICon, het innovatiecongres van de Huishoudbeurs, gehuldigd.

Om tot een totaal van 17 gekozen producten te komen werden 80 nieuwe producten en innovaties geanalyseerd door een consumentenpanel van 5000 mensen. De voedingsproducten en dranken ondergingen ook een smaaktest bij 120 gezinnen met in totaal 260 personen. De winnaars zijn tijdens de Huishoudbeurs in de Pop-up Street gepresenteerd.

Dit zijn de winnaars in food van het Gekozen Product van het Jaar:

Heinz Seriously Good Pastasauces : De sauzen hebben drie uur gesudderd voor een intens krachtige smaak. Daarom zijn er geen kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen meer nodig.

Heinz Seriously Good Mayonaise : Heinz brengt een mayonaise zo goed als de ketchup, romig en vol van smaak en zonder toevoegingen van kleur- en smaakstoffen.

Heineken 0.0: een alcoholvrij bier met een verfrissend en fruitige smaak dankzij Heineken’s A-gist, gecombineerd met een zacht moutige body.

Johma Gevuld eitjes salade : Romige volle ei-salade met de smaak van het gevuld eitje met kerrie en gebakken uitjes. De salade bevat vrije uitloopeieren met het 2 sterren Beter Leven Keurmerk.

Hilton Foods Holland Rundergehakt : Sappig rundergehakt van geselecteerde delen van het rund. Rul van structuur en extra sappig van smaak, voor in de pasta of als basis voor een gehaktbal. Op het etiket staat welke delen van het rund zijn verwerkt voor dit gehakt.

De verkiezing Gekozen Product van het Jaar wordt sinds 1987 in Frankrijk georganiseerd. In Nederland is http://gekozenproductvanhetjaar.nl een activiteit van POY (Product of the Year) Benelux bvba, Brussel, licentiehouder voor België en Nederland. Het onderzoek wordt in Nederland uitgevoerd door The Nielsen Company op basis van een consumentenpanel.

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2018 Ria Besseling