Agrifoodclicks

Bio Proeflokaal over Wat is gezond en bewust eten in 2025

Bio-Proeflokaal-15-12-2017-compilatie-250x800-1024x639

 
Tijdens het Bio Proeflokaal in duurzame hotspot BlueCity Rotterdam nam De Smaakspecialist in deze pop-up-editie de genodigden mee in het vraagstuk Wat is gezond en bewust eten in 2025 . Sprekers zoals Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër, oprichter van Delicious Makkie Mulder en journalist Daan de Wit deelden hun kijk op dit thema met het publiek.

De Smaakspecialist wil verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk maken. Om de bewustwording rond verantwoord en lekker eten te vergroten speelt kennis- en inspiratiedeling via onder andere het Bio Proeflokaal een belangrijke rol. De Smaakspecialist laat hier mensen letterlijk kennismaken met de wereld van biologische voeding, ditmaal in de vorm van een evenement met het thema Gezond en bewust eten in 2025.

Duurzame voeding in de toekomst
De middag werd afgetrapt met een Organic Kitchen bijeenkomst samen met partners en bloggers. Tijdens een biologische lunch werd de Kiwi-challenge gelanceerd, om vervolgens gezamenlijk te brainstormen over creatieve mogelijkheden voor Organic Kitchen in 2018.

Het officiële programma stond in het teken van de ontwikkelingen binnen health food. Wat zijn hypes en trends en welke ontwikkelingen zijn blijvend? Om dit in kaart te brengen heeft de Smaakspecialist het thema verkend door samen met Isabel Boerdam in gesprek te gaan met experts uit de foodbranche.

Zo vertelde Daan de Wit vanuit een wetenschappelijke achtergrond wat we kunnen leren van de oudste volken. Volgens Isabel is er een duidelijke en blijvende trend richting minder vlees te ontdekken richting 2025. Maar ook duurzaamheid, plantaardig eten, terug naar de natuur en genieten van eten schetsen het beeld van de toekomst volgens deze experts.

De Smaakspecialist omlijstte het programma met trendonderzoeken, cijfers en impactresultaten uit het afgelopen jaar. De Smaakspecialist stelt het leveren van maatschappelijk toegevoegde waarde centraal in haar onderneming. Dit jaar heeft de Smaakspecialist voor het eerst een impactreport opgesteld om de gerealiseerde impact van het afgelopen jaar inzichtelijk te maken. Maarten de Leng, directeur commercie en duurzaamheid: “De interessante resultaten uit onze onderzoeken, ons impactverhaal en de dilemma’s die wij daarbij tegenkomen, heeft de Smaakspecialist tijdens het Bio Proeflokaal met veel plezier gedeeld. Een mooie manier om samen met onze partners het jaar af te sluiten en geïnspireerd het nieuwe jaar in te gaan.” De middag werd afgesloten met een borrel, waarbij Eefje kookt uit Rotterdam de biologische hapjes heeft verzorgd.

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2018 Ria Besseling