Agrifoodclicks

FMI Foodhandling en JFPT/Foodlife gaan samenwerken

FMIenJFPTfoodlife-media_298_409067_w1800_fit-150x150 

Industrieel toeleverancier en dienstverlener FMI uit Bergen op Zoom en het bedrijf JFPT uit Zwolle, bekend onder de merknaam foodlife, gaan samenwerken.  Per 1 januari 2018 wordt foodlife onderdeel van het FMI concern, zo hebben René de Keijzer, CEO van FMI en Patrick Jansen, directeur-eigenaar van JFPT bekend gemaakt.  

 

Foodlife en FMI Foodhandling zullen onder de naam foodlife, an FMI company verder gaan. De foodlife vestiging in Zwolle blijft bestaan als verkoopkantoor en onderhoudslocatie. Ook de R&D-afdeling in Schiphol-Rijk blijft gehandhaafd. De engineering en productie van machines zullen plaatsvinden op de FMI locatie in Uden. 

FMI, producent van componenten, assemblages en systemen voor de maakindustrie, versterkte met de overname van de Irmato-groep eerder dit jaar eveneens haar  positie als leverancier van gerobotiseerde productielijnen voor onder andere de voedselverwerkende industrie.  

JFPT/foodlife, een internationaal opererend Nederlands bedrijf, ontwerpt en maakt innovatieve machines voor verse groenten en fruitverwerking.

Met de integratie van foodlife voegt FMI de activiteiten van foodlife samen met die van FMI Foodhandling uit Uden. De technologie, kennis en machines van foodlife sluiten volgens De Keizer naadloos aan bij wat FMI Foodhandling biedt. “Door de krachten te bundelen, kunnen we de wereldwijde markt veel breder bedienen en gezamenlijk nieuwe machines en productielijnen ontwikkelen,” aldus De Keijzer.  Voor foodlife is dit eveneens een mooie kans gezien hun internationale aspiraties, aldus Patrick Jansen van JFPT.

Meer informatie: www.fmi.nl en  www.foodlife.nl

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2018 Ria Besseling