Agrifoodclicks

Vernieuwd Innovation and Solutions Center van Key Technology

Key Technology, ontwerper en producent van procesautomatiseringssystemen voor onder meer de foodindustrie, opende in Hasselt haar nieuwe Europese Innovation and Solutions Center.

De locatie is uitgerust met demoruimten voor machineconfiguratie op klantniveau, gericht op de simulatie van specifieke productieomgevingen. In het centrum wordt in samenwerking met klanten uit de voedingsmiddelenindustrie aan maatoplossingen gewerkt.

Het gebouw van 2500 vierkante meter biedt ruimte voor het geven van opleidingen en het gelijktijdig testen of demonstreren van bijvoorbeeld de Veryx en Optyx sorteermachines of trilgoten zoals de IsoFLo en Impulse. De sorteermachines zijn onder meer voorzien van drie-weg sortering, Pixel Fusion multi-sensortechnologie en Sort-to-Grade technologie.

In het centrum kan de productieomgeving van klanten worden gesimuleerd zodat efficiënter kan worden getest dan in batchmodus. Live videosoftware geeft klanten de mogelijkheid om op afstand een demo, test of opleiding mee te maken.
Dankzij het nieuwe R&D lab en kantoren komt er ruimte vrij in de fabriek in Hasselt. Hierdoor neemt ook de productiecapaciteit toe.

Het Innovation and Solution Center bevat een gespecialiseerd demonstratielab, een ruimte voor uitgebreide applicatietesten en voorzieningen voor opleidingen. Tevens heeft de nieuwe locatie een ruimte die bestemd is voor de research & development afdeling van Key. In de kantoren worden medewerkers voor verkoop, applications engineering, service, marketing, finance en management gehuisvest.

Het bezoekerscentrum in Hasselt heeft een sterke synergie met de andere Innovation en Solution Centers van Key in het hoofdkwartier in Walla Walla, Washington (VS), Sacramento, Californië (VS) en Melbourne (Australië).

Over Key Technology, Inc.

Key Technology (NASDAQ: KTEC) is een wereldleider op het gebied van het ontwerpen en produceren van procesautomatiseringssystemen zoals digitale sorteermachines, transportbanden en verwerkingsapparatuur. Op basis van verwerkingskennis en toepassingsexpertise helpt Key haar klanten in de voedingsindustrie en in andere sectoren bij het realiseren van kwaliteitsverbetering, een hoger rendement en kostenbesparingen.

Key Technology is een ISO-9001 gecertificeerd bedrijf met productielocaties bij het hoofdkantoor in het Amerikaanse Walla Walla (Washington), in Beusichem (Nederland), Hasselt (België) en Redmond, Oregon (VS).

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2019 Ria Besseling