Agrifoodclicks

Innovation and Solutions Center van Key Technology

Key-Hasselt-ISC-interior-1024x569 

Key Technology heeft in Hasselt (België)  een Innovation and Solutions Center.  Europese voedingsproducenten kunnen op de locatie van 2500 vierkante meter zowel in levende lijve als op afstand via live videosoftware demonstraties van machines, applicatietesten en opleidingen volgen.

Er staan verschillende Key sorteermachines opgesteld, waaronder de nieuwe Veryx, Optyx, Cayman, BioPrint, Python, VitiSort, DateSort en Veo en trilgoten zoals Iso-Flo en Impulse. De sorteermachines hebben drieweg sortering, Pixel Fusion multi-sensortechnologie, Sort-to-Grade en dergelijke. De configuratie van deze machines is zodanig dat er de  productieomgeving van klanten mee kan worden gesimuleerd en zo efficiënter kan worden getest dan in batchmodus. Hierdoor krijgen klanten een beter zicht op de prestaties van de machines specifiek voor hun producten en in fabrieken.

Het Innovation and Solution Center bevat een gespecialiseerd demonstratielab, een ruimte voor uitgebreide applicatietesten en voorzieningen voor opleidingen. Tevens heeft de nieuwe locatie een ruimte die bestemd is voor de research & development afdeling van Key. In de kantoren worden medewerkers voor verkoop, applications engineering, service, marketing, finance en management gehuisdvest. Dankzij het nieuwe R&D lab en kantoren komt er ruimte vrij in de bestaande productiefaciliteit in Hasselt.

Het bezoekerscentrum in Hasselt heeft een sterke synergie met de andere Innovation en Solution Centers van Key in het hoofdkwartier in Walla Walla, Washington (VS), Sacramento, Californië (VS) en Melbourne (Australië).

Over Key Technology, Inc.

Key Technology (NASDAQ: KTEC) is een wereldleider op het gebied van het ontwerpen en produceren van procesautomatiseringssystemen zoals digitale sorteermachines, transportbanden en verwerkingsapparatuur. Op basis van verwerkingskennis en toepassingsexpertise helpt Key haar klanten in de voedingsindustrie en in andere sectoren bij het realiseren van kwaliteitsverbetering, een hoger rendement en kostenbesparingen.

Key Technology is een ISO-9001 gecertificeerd bedrijf met productielocaties bij het hoofdkantoor in het Amerikaanse Walla Walla (Washington), in Beusichem (Nederland), Hasselt (België) en Redmond, Oregon (VS).

Pulsemaster heeft PEF-technologie voor aardappelverwerking

Logo_HorizontaalPulsemaster BV heeft PEF (pulsed electric field)-technologie voor het verbeteren van de verwerking in de aardappelindustrie.  De PEF-technologie maakt celwanden in korte tijd doorlaatbaar. Met deze celdesintegratie of elektroporatie is PEF voor de aardappelverwerkende industrie een goed alternatief voor thermische voorverwarming.

Hiermee wordt de traditionele preheater overbodig bij de verwerking van aardappelen tot gesneden aardappelproducten. Een betere snijkwaliteit en een efficiënter proces zijn de belangrijkste resultaten van het vervangen van de preheater door PEF-apparatuur. Zowel het water- als het energieverbruik gaat omlaag. Ook levert PEF-processing een betere uitloging van suikers op, kortere blancheer-, droog- en voorbaktijden en een lagere olieopname bij het voorbakken. Daarnaast leidt PEF-processing tot een significant lager percentage gebroken frietstaven. 

Energiezuinig, compact en hygiënisch

Het technisch verbeterde PEF-concept van Pulsemaster is energiezuiniger dan de vorige generatie. Ook geeft het een betere pulsbehandeling van de aardappelen met een compactere, modulair opgebouwde pulsgenerator. De pulsgenerator werkt in combinatie met een robuust en hygiënisch ontwerp van het transportsysteem en de PEF-behandelkamer.

Conditioner industriële systemen

Pulsemaster levert onder de merknaam Conditioner industriële systemen met capaciteiten van 1 tot 50 ton per uur per aardappelverwerkingslijn. De totale kosten op industriële schaal zijn circa 1 euro per ton voor celdesintegratie in de aardappelindustrie. PEF-technologie is een continu proces en de compacte Pulsemaster-apparatuur is makkelijk  in te bouwen in bestaande verwerkingslijnen.

 Doorbraak in foodsector

 De introductie betekent een doorbraak van PEF-processing in de foodsector.  De apparatuur is geschikt voor het verbeteren van andere droog-, snij-, pel- en persprocessen. Voorbeelden zijn het drogen van paprika en druiven, het pellen en snijden van tomaten en het persen van groente en olijven.  In de vleesverwerking leidt PEF-processing tot kortere tumbletijden.

Pulsemaster in Bladel heeft jarenlange unieke ervaring met  pulsed powertechnologie.  De gebruikte pulsgeneratoren hebben zich bewezen voor toepassingen in industrie,  onderzoek, medische sector en defensiesector. Zowel het laden als het ontladen in parallel gebeurt via een gepatenteerde technologie. Dit zorgt voor de meest effectieve en betrouwbare pulsopwekking. 

 Verdere groei in agf verwerking

 Pulsemaster wil de komende jaren verder groeien in de aardappel-, groente- en fruitverwerkende industrie en ontwikkelt in snel tempo exportactiviteiten. In het Amerikaanse Seattle/Bellevue is inmiddels een kantoor beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt. Daarnaast is PEF-processing inzetbaar voor milde conservering van vloeibare voedingsmiddelen en dranken. Het pulserende elektrische veld inactiveert micro-organismen, maar laat waardevolle componenten als vitamines en eiwitten intact en functioneel. Ook voor milde conservering levert Pulsemaster complete PEF-systemen, inclusief een nieuwe generatie behandelkamers voor sappen. Informatie: http://www.pulsemaster.us

Graph2_Pulsemaster

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2018 Ria Besseling