Agrifoodclicks

Bio Proeflokaal over Wat is gezond en bewust eten in 2025

Bio-Proeflokaal-15-12-2017-compilatie-250x800-1024x639

 
Tijdens het Bio Proeflokaal in duurzame hotspot BlueCity Rotterdam nam De Smaakspecialist in deze pop-up-editie de genodigden mee in het vraagstuk Wat is gezond en bewust eten in 2025 . Sprekers zoals Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër, oprichter van Delicious Makkie Mulder en journalist Daan de Wit deelden hun kijk op dit thema met het publiek.

De Smaakspecialist wil verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk maken. Om de bewustwording rond verantwoord en lekker eten te vergroten speelt kennis- en inspiratiedeling via onder andere het Bio Proeflokaal een belangrijke rol. De Smaakspecialist laat hier mensen letterlijk kennismaken met de wereld van biologische voeding, ditmaal in de vorm van een evenement met het thema Gezond en bewust eten in 2025.

Duurzame voeding in de toekomst
De middag werd afgetrapt met een Organic Kitchen bijeenkomst samen met partners en bloggers. Tijdens een biologische lunch werd de Kiwi-challenge gelanceerd, om vervolgens gezamenlijk te brainstormen over creatieve mogelijkheden voor Organic Kitchen in 2018.

Het officiële programma stond in het teken van de ontwikkelingen binnen health food. Wat zijn hypes en trends en welke ontwikkelingen zijn blijvend? Om dit in kaart te brengen heeft de Smaakspecialist het thema verkend door samen met Isabel Boerdam in gesprek te gaan met experts uit de foodbranche.

Zo vertelde Daan de Wit vanuit een wetenschappelijke achtergrond wat we kunnen leren van de oudste volken. Volgens Isabel is er een duidelijke en blijvende trend richting minder vlees te ontdekken richting 2025. Maar ook duurzaamheid, plantaardig eten, terug naar de natuur en genieten van eten schetsen het beeld van de toekomst volgens deze experts.

De Smaakspecialist omlijstte het programma met trendonderzoeken, cijfers en impactresultaten uit het afgelopen jaar. De Smaakspecialist stelt het leveren van maatschappelijk toegevoegde waarde centraal in haar onderneming. Dit jaar heeft de Smaakspecialist voor het eerst een impactreport opgesteld om de gerealiseerde impact van het afgelopen jaar inzichtelijk te maken. Maarten de Leng, directeur commercie en duurzaamheid: “De interessante resultaten uit onze onderzoeken, ons impactverhaal en de dilemma’s die wij daarbij tegenkomen, heeft de Smaakspecialist tijdens het Bio Proeflokaal met veel plezier gedeeld. Een mooie manier om samen met onze partners het jaar af te sluiten en geïnspireerd het nieuwe jaar in te gaan.” De middag werd afgesloten met een borrel, waarbij Eefje kookt uit Rotterdam de biologische hapjes heeft verzorgd.

 

 

Biofach en Vivaness 2018: Next Generation de toekomst van bio

BioFach Vivaness 2017 

Van 14 tot en met 17 februari 2018 vinden in het Messezentrum in Neurenberg weer de Biofach en Vivaness plaats. De internationale vakbeurzen voor de biologische sector en natuurcosmetica hebben dit jaar als thema de toekomst van biologisch. Hoe wil de volgende generatie de visie en missie, de productie en de markt van biologisch verder ontwikkelen?

Tijdens het Biofach congres Next Generation@ Biofach2018 ervaren jonge startende biologische boeren en ondernemers hoe zij kunnen bijdragen om de biologische sector toekomstbestendig te maken. Het congres wordt gehouden met medewerking van de internationale biologische organisatie IFOAM Organics International en de Duitse BÖLW (Bund fur Ökologische Lebensmittelwirtschaft.

Het congres Stadtlandbio op 15 en 16 februari besteedt aandacht aan de vraag hoe regionaal voedingsbeleid kan omschakelen naar biologisch en lokaal.

NurnbergMesse verwacht voor Biofach en Vivaness 2018 meer dan 2950 deelnemers waarvan ongeveer 115 Nederlandse exposanten.

Biofach en Vivaness trokken tijdens de editie van 2017, die plaatsvond van 15 tot en met 18 februari, rond 2800 exposanten en 51.453 vakbezoekers.

 

Biofach en Vivaness ook via app

Alle informatie van de twee vakbeurzen is ook via een app in te zien. Bezoekers kunnen aan de app een persoonlijke exposantenlijst, producten, bijeenkomsten en een plattegrond toevoegen. www.biofach.de/app en www.vivaness.de/app.

Voor meer informatie: www.biofach.de

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2018 Ria Besseling