Agrifoodclicks

Vitam, Heyde Hoeve en Dutch Quinoa Group lanceren Ookworst

Logo ookworst

Vitam, de Heyde Hoeve en de Dutch Quinoa Group presenteren de Ookworst, een worst die  ‘minder vlees en meer vezels’ bevat.

Minder vlees eten is beter voor de gezondheid en beter voor het milieu, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vanuit deze gedachte ontwikkelden cateraar Vitam, de Heyde Hoeve, een coöperatie met varkensboeren en de Dutch Quinoa Group de Ookworst. ‘De worst bevat minder en smaakvoller vlees, beschikt over meer vezels door de toevoeging van Nederlandse quinoa en is van lokale herkomst’, aldus de drie Brabantse bedrijven. Ookworst heeft een verhouding vlees-quinoa van 70-30 procent.

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2017 Ria Besseling