Agrifoodclicks

Cosun opent onderzoekscentrum

Cooperatie Cosun opent dit voorjaar het Cosun Food Technology Centre in Dinteloord. In het nieuwe onderzoekscentrum worden producten uit bieten en aardappelen ontwikkeld.

De aandacht in de nieuwe  onderzoekslocatie op het terrein van Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenlandgaat met name uit naar het hergebruiken van bietenpulp. Een voorbeeld is Betafib, een natuurlijke biopolymeer die is ontwikkeld door Cosun Biobased Products in Roosendaal. De micro-cellulosevezel kan onder meer in verf en vloeibare wasmiddelen worden toegepast. Ook CMI, afkomstig van cichorei, is een product van Cosun. Het product is afbreekbaar en voorkomt kalk- en zoutaanslag in installaties.

Het Cosun Food Technology Centre gaat verder testen uitvoeren voor klanten uit de chemische sector zoals Avantium, Akzo en Philips.

De nieuwe locatie die een testfabriek en laboratoria zal bevatten,  krijgt 100 medewerkers en vergt een investering van 15 miljoen euro. De cooperatie startte in 2015 met de bouw van het innovatiecentrum en zou de locatie midden vorig jaar al openen. De bouw kende echter een vertraging vanwege het faillissement van Imtech.

Het volledige artikel is te lezen via

https://fd.nl/economie-politiek/1180563/bietenpulp-als-grondstof-voor-de-chemische-industrie

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2017 Ria Besseling