Agrifoodclicks

Key Technology opent Innovation and Solutions Center

key-hasselt-isc-interior

Key Technology opent in Hasselt (België)  een nieuw Innovation and Solutions Center.  Europese voedingsproducenten kunnen op de locatie van 2500 vierkante meter zowel in levende lijve als op afstand via live videosoftware demonstraties van machines, applicatietesten en opleidingen volgen.

Er staan verschillende Key sorteermachines opgesteld, waaronder de nieuwe Veryx, Optyx, Cayman, BioPrint, Python, VitiSort, DateSort en Veo en trilgoten zoals Iso-Flo en Impulse. De sorteermachines hebben drieweg sortering, Pixel Fusion multi-sensortechnologie, Sort-to-Grade en dergelijke. De configuratie van deze machines is zodanig dat er de  productieomgeving van klanten mee kan worden gesimuleerd en zo efficiënter kan worden getest dan in batchmodus. Hierdoor krijgen klanten een beter zicht op de prestaties van de machines specifiek voor hun producten en in fabrieken.

Het Innovation and Solution Center bevat een gespecialiseerd demonstratielab, een ruimte voor uitgebreide applicatietesten en voorzieningen voor opleidingen. Tevens heeft de nieuwe locatie een ruimte die bestemd is voor de research & development afdeling van Key. In de kantoren worden medewerkers voor verkoop, applications engineering, service, marketing, finance en management gehuisdvest. Dankzij het nieuwe R&D lab en kantoren komt er ruimte vrij in de bestaande productiefaciliteit in Hasselt.

Het bezoekerscentrum in Hasselt heeft een sterke synergie met de andere Innovation en Solution Centers van Key in het hoofdkwartier in Walla Walla, Washington (VS), Sacramento, Californië (VS) en Melbourne (Australië).

Over Key Technology, Inc.

Key Technology (NASDAQ: KTEC) is een wereldleider op het gebied van het ontwerpen en produceren van procesautomatiseringssystemen zoals digitale sorteermachines, transportbanden en verwerkingsapparatuur. Op basis van verwerkingskennis en toepassingsexpertise helpt Key haar klanten in de voedingsindustrie en in andere sectoren bij het realiseren van kwaliteitsverbetering, een hoger rendement en kostenbesparingen.

Key Technology is een ISO-9001 gecertificeerd bedrijf met productielocaties bij het hoofdkantoor in het Amerikaanse Walla Walla (Washington), in Beusichem (Nederland), Hasselt (België) en Redmond, Oregon (VS).

PicknPack organiseert demo workshops

PicknPack houdt op 26 en 27 mei demo workshops in Wageningen. De demonstraties belichten de onderzoeksresultaten van vier jaar EU FrameWork 7 programma over state of the art ontwikkelingen van flexibele geautomatiseerde adaptieve verpakkingssystemen voor verse en verwerkte voedingsmiddelen.

De workshop wordt gehouden rond een werkende demonstratie productielijn met innovatieve aspecten van ontwikkelde technologie. De demo wordt aangevuld met informatieve stands gericht op specifieke aspecten.

Het evenement geeft een overzicht van de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van flexibel verpakken en toont dit met een werkende demonstratie productielijn. De bijeenkomst biedt gelegenheid om nieuwe ideeën en oplossingen te vinden en gesprekken te voeren met specialisten op dit gebied. Alle veertien projectpartners uit tien landen zullen aanwezig zijn.

 

PicknPack module krattenhandling 1 MarelRobot (2)

Belangrijke presentaties op 26 en 27 mei zijn:

  • Thermeformer met flexibele mal
  • Bin picking robot (R-I) met adaptieve food grade grijpers
  • Quality Assessment Module (incl. 3D X-ray, spectrale analyse, magnetron scanning, 3D-kleur)
  • Direct decoratief meerkleurig printen
  • Laser sealen en snijden van verpakkingen en automatisch testen van seal-kwaliteit
  • 4 DOF snelle pick and place kabelrobot (R-II) met flexibel werkbereik
  • Merk en programmeertaal onafhankelijke software van complete lijn
  • Het reinigen met een mobiele robot (R-III) en CIP faciliteiten
  • Track en trace systeem (incl. hardware en RFID) eenvoudig te programmeren

Locatie:
Axis, gebouwnummer 118
Bornse Weilanden 9
6708 WG Wageningen
(0317) 480084

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Derde module PicknPack ontwikkeld

 

PicknPack wil de kwaliteitsinspectie bij het  verpakken van groenten en fruit en het produceren van kant-en-klaar maaltijden verbeteren en automatiseren door middel van sensoren. Samen met Wageningen UR, InnoSpexion (DK) en de Universiteit van Manchester (UK) ontwikkelt de KU Leuven een module voor automatische kwaliteitsinspectie en –kwantificatie.

Het is de derde module in PicknPack. Eerder werden in dit Europese onderzoeksproject modules ontwikkeld voor krattenhandling en voor flexibeler en kleinschaliger food verpakken.

PicknPack3demodule  QAS_3D_Render

RGB en 3D-cameravisie

Een combinatie van RGB- en 3D-cameravisie bepaalt contactloos het gewicht van de individuele vruchten in een tros. De camera’’s detecteren visuele defecten aan het oppervlak en inspecteren de verdeling van de componenten in een kant-en-klare maaltijd.

Een hyperspectrale camera bepaalt de rijpheid van de individuele vruchten nauwkeurig en detecteert defecten aan en net onder het oppervlak. Deze camera, die een spectrale vingerafdruk opmeet voor elke pixel in het beeld, kan tevens visueel gelijkaardige componenten in kant-en-klaar maaltijden onderscheiden.

Migrolfsensoren meten

 

Naast de kwaliteit aan en net onder het oppervlak wordt ook de interne kwaliteit van de producten gecontroleerd. Migrolfsensoren meten de verdeling van de belangrijkste componenten zoals water en vet,  terwijl X-stralentomografie defecten in de interne structuur zoals holtes en ontbrekende structuren kan inspecteren.

Terwijl deze sensoren elk afzonderlijk reeds meerwaarde kunnen bieden in de voedingsindustrie, onderzoekt het project ook hoe combinatie van deze sensoren via sensorfusie extra meerwaarde kan bieden.
PicknPack werkt verder aan flexibele trainingsalgoritmes die een operator zonder technische opleiding toelaten om de module op een intuïtieve manier te trainen voor een nieuwe cultivar of nieuw product.

 

www.picknpack.eu

 

 

Pulsemaster introduceert nieuwe PEF-technologie voor aardappelverwerking

Logo_HorizontaalPulsemaster BV introduceert een nieuwe  PEF (pulsed electric field)-technologie voor het verbeteren van de verwerking in de aardappelindustrie.  De PEF-technologie maakt celwanden in korte tijd doorlaatbaar. Met deze celdesintegratie of elektroporatie is PEF voor de aardappelverwerkende industrie een goed alternatief voor thermische voorverwarming.

Hiermee wordt de traditionele preheater overbodig bij de verwerking van aardappelen tot gesneden aardappelproducten. Een betere snijkwaliteit en een efficiënter proces zijn de belangrijkste resultaten van het vervangen van de preheater door PEF-apparatuur. Zowel het water- als het energieverbruik gaat omlaag. Ook levert PEF-processing een betere uitloging van suikers op, kortere blancheer-, droog- en voorbaktijden en een lagere olieopname bij het voorbakken. Daarnaast leidt PEF-processing tot een significant lager percentage gebroken frietstaven. 

Energiezuinig, compact en hygiënisch

Het technisch verbeterde PEF-concept van Pulsemaster is energiezuiniger dan de vorige generatie. Ook geeft het een betere pulsbehandeling van de aardappelen met een compactere, modulair opgebouwde pulsgenerator. De pulsgenerator werkt in combinatie met een robuust en hygiënisch ontwerp van het transportsysteem en de PEF-behandelkamer.

Conditioner industriële systemen

Pulsemaster levert onder de merknaam Conditioner industriële systemen met capaciteiten van 1 tot 50 ton per uur per aardappelverwerkingslijn. De totale kosten op industriële schaal zijn circa 1 euro per ton voor celdesintegratie in de aardappelindustrie. PEF-technologie is een continu proces en de compacte Pulsemaster-apparatuur is makkelijk  in te bouwen in bestaande verwerkingslijnen.

 Doorbraak in foodsector

 De introductie betekent een doorbraak van PEF-processing in de foodsector.  De apparatuur is geschikt voor het verbeteren van andere droog-, snij-, pel- en persprocessen. Voorbeelden zijn het drogen van paprika en druiven, het pellen en snijden van tomaten en het persen van groente en olijven.  In de vleesverwerking leidt PEF-processing tot kortere tumbletijden.

Pulsemaster in Bladel heeft jarenlange unieke ervaring met  pulsed powertechnologie.  De gebruikte pulsgeneratoren hebben zich bewezen voor toepassingen in industrie,  onderzoek, medische sector en defensiesector. Zowel het laden als het ontladen in parallel gebeurt via een gepatenteerde technologie. Dit zorgt voor de meest effectieve en betrouwbare pulsopwekking. 

 Verdere groei in agf verwerking

 Pulsemaster wil de komende jaren verder groeien in de aardappel-, groente- en fruitverwerkende industrie en ontwikkelt in snel tempo exportactiviteiten. In het Amerikaanse Seattle/Bellevue is inmiddels een kantoor beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt. Daarnaast is PEF-processing inzetbaar voor milde conservering van vloeibare voedingsmiddelen en dranken. Het pulserende elektrische veld inactiveert micro-organismen, maar laat waardevolle componenten als vitamines en eiwitten intact en functioneel. Ook voor milde conservering levert Pulsemaster complete PEF-systemen, inclusief een nieuwe generatie behandelkamers voor sappen. Informatie: http://www.pulsemaster.us

Graph2_Pulsemaster

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kennis- en innovatieplatform voor de agrifoodketen ©2017 Ria Besseling